0
13

U19 Allsvenskan Norra omgång: 19 den 29 aug kl. 13.00 på Hammarby IP

Hammarby U19 - Syrianska FC

Startelva

Avbytare

Domare

Hamza Harrami, Skärholmen

Publik

80

Arena

Hammarby IP


Mål

Byten

Kort

Bandysiffror mot Syrianska FC

 Det blev inte mycket till U19-allsvensk match när jumbon Syrianska kom på besök. Bajen gjorde mål på allt i matchinledningen och när SFC, som kommit till Kanalplan utan avbytare, drabbades av en skada i slutet av första - så stod det redan 6-0. Om luften inte var ur då, så. Hela 13-0, där skadecomebackande Isac Lidberg gjorde fyra på sina 45 minuter. 


Bakom siffrorna och omständigheterna finns såklart ett och annat. SFC har i år endast tagit tre poäng på sina 19 matcher - 3-0-segern mot topplaget Gefle i maj. 2014 fick Södertälje-gänget ihop en bättre skörd, men 14 pinnar hade normalt inneburit degradering från högsta U19-serien. Så blev det inte - Norrköping beslöt att matcha sina juniorer hos IF Sylvia i tvåan, och Bodens BK tackade nej på grund av att norrbottningarna saknar ekonomin för de långa resorna; budet gick vidare till fjolårets nästjumbo. Med facit i hand (8-81 i målskillnad) borde klubben kanske fattat ett annat beslut. På lördagsutflykten till Södermalm var bara elva spelare ombord, yngre än motståndarna, och med frånfälle under matchens för de rödgulrandiga oändliga 90 minuterna. Hammarby hade desto roligare.

De grönvita, som stundtals i sommar haft problem med målproduktionen, kom till spel med två viktiga offensiva pjäser som saknats i truppen. Isac Lidberg som varit borta i en månad behövde åtta minuter för att sätta 1-0, och innan anfallaren som planerat utgick i paus hade han nätat ytterligare tre gånger. Marcus Burman gjorde sin andra match från start på ett tag och stod för såväl ett straffmål som ett spelmål på sin timme. Just efter att Bajen gjort 6-0 i 39:e tvingades en Syrianska-spelare utgå efter en smäll, och man fick vackert fortsätta med tio man.

Inte så konstigt då, att det såg likadant ut i andra halvlek. Speciellt mycket mer finns inte att säga om den här matchen, än att Hammarby tar med sig en klart förbättrad målskillnad in i höstens serieslutfas, och att Brasse Wallefelt hoppade in med den äran och två mål i slutet - när SFC decimerats i och med ytterligare en skada. Nästa match blir match - fyran Bajen tar sig lördagen den 5 september an trean Brommapojkarna på Grimsta.

Mattias Jansson

Så startade Hammarby:
Andersson - Bolander, Teke, Hjerpebo, Simovski - Jajic, Garcia - Bengtsson, Burman, Housni – Lidberg

Fakta:
13-0 (7-0 i paus)
Avslut 33-7 (18-1)
På mål 24-5 (13-1)
Frisparkar 3-14 (2-6)
Hörnor 6-2 (3-0)
Offside 10-0 (5-0)


Målen:
1-0 Isac Lidberg
2-0 Isac Lidberg
3-0 Yassin Housni
4-0 Isac Lidberg
5-0 Marcus Burman
6-0 Marcus Burman (straff)
7-0 Isac Lidberg
8-0 Yassin Housni
9-0 Leo Bengtsson
10-0 Marcus Kettler
11-0 Jesper Bolander
12-0 Brasse Wallefelt
13-0 Brasse Wallefelt


Ytterligare matchfakta följer.

(Foto: hammarbyfotboll.se)

AnnonserAnnonser