Publikvärdar sökes

Vill du ingå i Hammarbys ideella publikvärdsorganisation?

» Läs mer här

Nästa hemmamatch

Söndag 21 sept kl 18:20
Hammarby - Syrianska FC

» Köp biljett här

Mat & dryck innan match

Boka bord på Franks innan nästa match.

» Boka här!


0
2

B-slutspel U21 grupp 3 omgång: 1 den 27 aug kl. 17.00 på Hammarby IP

U21 - IK Sirius

Domare

Christoffer Aidesjö, Johanneshov

Publik

100

Arena

Hammarby IP


Mål

Byten

Kort

U21: Lindqvists sena mål sänkte Sirius

Hammarby spelade i eftermiddag den första matchen i B-slutspelet för U21, ochdet blev 2-0-seger mot Sirius. Efter en lika tempofylld som jämn tillställning,mot ett meriterat Uppsala-lag, kunde Nicklas Lindqvist avgöra med två sena mål.


De som hittat till Kanalplan denna mulna onsdagseftermiddag fick se en intensivförsta halvlek med rejält uppskruvat tempo. Sirius gjorde en imponerandegrundserie och spelade ihop 33 poäng fördelat på raden 10-3-1, vilket sånärräckte till förstaplats och slutspel; ”J-Södra” var en ynka poäng för bra. Tillmatchen mot Hammarby mönstrade Uppsala-laget bland annat unge ghananen KingsleySarfo, som hämtats från division 2-klubben BW 90. Denne beredde Bajen vissaproblem med sin kvickhet och kreativitet, och hjälpte Sirius till ett övertag imatchinledningen.

Sebastian Ludzik hade visserligen en tidig nick i ribban, men sedan var detmest Sirius. Efter tio minuter lyfte erfarne yttern Yussuf Saleh in en frisparksom nickskarvades mot bortre stolproten av tidigare IFK Norrköping-mittfältarenArmin Tankovic, men Tim Markström hann ner och kunde rädda till hörna. Salehvar i framspelartagen också strax därpå, när Daniel Ahonen fick bollen förlångt ifrån sig varpå Markström enkelt kunde norpa den.

Gordon Jordell fick en fin crossboll av Kasper Kajermo med tjugo minuterspelade, tog ner den på bröstet, och sköt på halvvolley från högerläge.Avslutet gick dock en bit utanför Martin Karlssons bortre stolpe. Nästa chansför Bajen skapade Nicklas Lindqvist och Jonathan Tamimi. Den senares inläggfrån vänster hittade sånär Erik Ejermark, men en blåsvart back hann emellan.

Med tio kvar till paus tvingades Ejermark utgå efter en smäll mot armen, ochersattes på topp av Wani Mukoko. Efter bara några minuter på planen frispeladehan Lindqvist, men Karlsson klarade. Fler chanser hanns med innan vilan. Burmansköt över från fint centralt läge efter ett fint anfall, och Lindqvist bjödigen till Mukoko som drog till direkt från position i boxen - men en mittbackhann emellan och avvärjde det annars givna ledningsmålet. Spelarna känner juvarandra väl efter grundseriens båda täta möten där det blev bortasegrar, ochdet sista som hände i första halvlek var att handgemäng uppstod efter enirriterad situation på mittplan… domaren nöjde sig dock med en dubbelvarning.

Den andra halvleken började lika böljande som den första, men de klara målchansernavar färre. För grönvit räkning var det mest omställningar som gällde. MikaelHjelmberg manade i vanlig ordning på för högt presspel, något som oftagenomfördes framgångsrikt, men de sista passningarna hittade inte riktigt fram.Sirius hade utöver de nämnda kommit till start med Joakim Runnemo och DalilBenyahia. Båda lagen gjorde flertalet föryngringar av sina respektive manskapunder andra aktens första hälft, vilket gjorde att det tog en stund för matchenatt återfå sin struktur.

I slutet av matchen såg Sirius ut att vara både mest intresserat av och närmstett segermål, men i stället kunde Hammarby avgöra med fem minuter kvar tillslutsignalen. Ludzik älgade fram längs högerkanten och fick till ett perfektdiagonalt inspel mot bortre stolpen, dit Lindqvist hade löpt, och kunde stötabollen i nät.

De tre poängen hängde dock på en skör tråd - Ludzik kunde utöver sinframspelning också stå i vägen på mållinjen. I sista ordinarie minuten gjordeMarkström en vass parad vid sin vänstra stolpe när lillebror Samy Benyahia skötfrån nära håll, och på hörnan nickade upplänningarnas Gustav Thörn i ribban. Istället för kvittering kunde Bajen definitivt avgöra i minut 92. Inbytte backenTamer Teke ville nog mest få till ett inkast från mittlinjen som en medspelarekunde ta med sig ner till hörnflaggan, men Sirius hade inte många man med sighem, och Viktor Nordin kunde servera Lindqvist till ett busenkelt avslut i nät.

– Årets bästa U21-match mot ett namnkunnigt och starkt Sirius. Ett riktigt högttempo och en intensitet i matchen som höll riktigt bra klass, sammanfattarMikael Hjelmberg.

Mattias Jansson