Publikvärdar sökes

Vill du ingå i Hammarbys ideella publikvärdsorganisation?

» Läs mer här

Nästa hemmamatch

Tisdag 21 okt kl 19:20
Hammarby - Östersunds FK

» Köp biljett här

Hammarbykortet

Poäng på alla inköp och så stödjer du Hammarby Fotboll.

» Mer info/ansök!


2
3

B-slutspel U21 grupp 3 omgång: 4 den 30 sep kl. 17.00 på Hammarby IP

U21 - Östersunds FK

Domare

Suhel Youssef, Sollentuna

Publik

80

Arena

Hammarby IP


Mål

Byten

Kort

U21: 3-2 mot division 3-lag från Västerås

Hammarby kom med ett meriterat manskap till eftermiddagens U21-match. Startuppställningen utgjordes till åtta elftedelar av A-lagsspelare medan Juventus IF, ett mittenlag i Division 3 Västra Sveland, klädde på sig Östersunds FK-stället. Det var långa stunder klasskillnad på ett kylslaget Kanalplan, även om det blev onödigt spännande på slutet.


1-0 efter en kvart var i underkant, då de grönvita haft flertalet lägen att näta. Dagens första målskytt heter i stället Erik Ejermark. Innermittfältaren Kasper Kajermo såg att Sebastian Ludzik, i dag högerback, for fram längs kanten. Hans låga inspel gick hela vägen till bortre stolpen, där ”Eje” alltså satte bollen i nät. Ejermark hade bud på mer; Viktor Nordin som agerade skuggforward, friställde honom i åttonde minuten, men Sivan Assad i bortaburen klarade att tippa till hörna. Amadaiya Rennie spurtade till två mot en-läge från höger med Nicklas Lindqvist centralt, men på diagonalbollen till bortre stolpen kom ”Lincan” fel.

Under resterande delen av första halvlek hände det inte fullt lika mycket. Tim Markström tvingades till en vaken utrusning och ett par ingripanden på hörnor, och fick tjugofem minuter in i matchen se motståndarforwarden nicka över från nära håll efter att ÖFK tagit sig fram i en omställning. Bajen hade även fortsättningsvis mest boll, men lite svårare att ta sig fram till målchanser.

Tidigare Västerås SK- och Valsta Syrianska-mittfältaren Sebastian Sallantos stod för en fin dragning innan han nådde Ben Zerbo. 19-åringen, som spelat U19-VM för Burkina Faso, gjordes ner av Marko Mihajlovic som nog ska vara nöjd med kortets gula kulör. På frisparken försökte Martin Pertunaj hitta en lucka vid första stolpen. Markström släppte en småbillig retur, men parerade i gengäld på returen. Istället blev det utökad ledning. Viktor Nordin gjorde en bra första halvlek, och drogs strax innan paus ner av Assad. Vane straffskytten Daniel Theorin stegade fram:Hammarby höll, utan att glänsa eller förta sig, ställningarna i andra halvlek och det såg ut som att matchen helt enkelt mest skulle spelas av. Med en halvtimme kvar föryngrades det grönvita manskapet betänkligt. Theorin, Mihajlovic och Rennie klev av och lämnade plats för U17-killarna Tamer Teke och Richard Cederqvist samt den nu P17-landslagsmeriterade Alenga Masimango. Kort därpå tilläts Sallantos reducera från nära håll, efter en tilltrasslad situation framför Markström. Men redan i nästa matchminut utökade Masimango med en fin soloprestation, där han från högerläge lyfte in 3-1 över Assad.

Sista tjugo präglades av att Bajen helt i onödan lämnade över taktpinnen till Juventus IF-spelarna. De teoretiskt sköna brasilianska fotbollsnamnen Rodrigo Britto de Toledo, Isaac Freitas da Silva, Claudio Henriue Ribeiro de Moraes och Ednilson Costa visade att de inte var helt oävna heller på planen. Fyra minuter innan full tid kom en ny reducering, till stort förtret för Markström, som skrek att ”det där är så jäkla dåligt av allihop!” - och där var det bara att instämma. Det blev ändå seger i elljuset.


Hammarby-tränaren Mikael Hjelmberg om matchen:

– Nu mötte vi ju i alla fall ett lag, till skillnad från sist när ÖFK var här, och det är helt klart att föredra. Som jag sa till spelarna nu: det som var bra med matchen var resultatet. Det är bra att vinna fotbollsmatcher, och resultatet var ju bättre än prestationen i dag. Sett till lägena vi skapar bör vi göra något mål till, men de hade också chanser.

– Prestationen är inte tillräckligt bra. I försvarsspelet där vi blir för utspridda och inte riktigt tar det på allvar. Vi visar lite för mycket hänsyn och gör inte jobbet fullt ut, och då blir det här lite högre försvarsspelet som vi vill spela någon form av intervallträning där vi springer upp och ner, upp och ner…

– Jag tycker heller inte att vi är tillräckligt skickliga i vårt passningsspel. Vi slarvar för mycket i passningskvalitet och tekniska moment; vi blir inte rättvända tillräckligt snabbt eller tillräckligt ofta.

– Det är ju ett namnkunnigt lag vi kommer med, jag ska absolut inte kritisera enskilda spelare, men som lag betraktat och utifrån det är det inte tillräckligt bra. Man kommer från olika verksamheter och har kanske lite olika belastning inför matchen, men det tycker jag inte att vi ska skylla på.


Juventus IF bildades 1948 i Västerås av italienare som kommit till staden, och räknar sig därmed som den äldsta fotbollsklubben i Europa som bildats av invandrare. Laget är samarbetsklubb till Västerås SK i norrettan, och själva ligger man för närvarande femma isin division 3-serie. I dagens U21-match fanns också två avbytare tillhörande Botkyrka-klubben Arameiska/Syrianska med.

Mattias Jansson

(Mobilfoto: hammarbyfotboll.se)