1
2

Träningsmatch den 10 mar kl. 11.30 på Grimsta IP

IF Brommapojkarna - Hammarby

Domare

Okänd

Publik

892

Arena

Grimsta IP


Mål

  • 1-0 Jacob Une Larsson (26)
  • 1-1 Kennedy Bakircioglu (34 - straff)
  • 2-1 Gustav Sandberg Magnusson (90)

Byten

Kort


I försäsongens sjätte träningsmatch gjorde Bajen sin kanske bästa spelmässiga insats för året. Ändå blev det förlust mot Brommapojkarna med 2-1, trots att de grönvita dominerade stora delar av matchen. - Prestationen är det väsentliga i det här skedet och särskilt i första halvlek gjorde vi en stark sådan, säger Gregg Berhalter.

Brommapojkarna är en välbekant motståndare för Hammarby, både på försäsongen och i ligan. Söndagens möte lär dock bli det enda detta år, eftersom BP som bekant tog klivet upp i Allsvenskan till årets säsong. Ser man till resultatet vann också laget med den högre serietillhörigheten, men det såg annorlunda ut på planen, även om Gregg Berhalter var inställd på ett tufft möte.

- BP är alltid svåra att möta. De är ett skickligt lag, de har ett bra passningsspel och de är tekniska, sa Bajentränare efter matchen.

Visserligen inledde BP frejdigast, men det dröjde inte många minuter förrän Bajen var inne i matchen – och tog över. Mattias Adelstam hittade sin anfallspartner Billy Schuler, som i vanlig ordning lade ner ett hårt jobb, med flera fina passningar. Den bästa i den 15:e minuten när han skarvade en hård boll från Nahir Besara ut till Schuler som till vänster i straffområdet försökte knorra bollen förbi Nicklas Westberg i BP-målet, men fick inte bollen förbi honom.
Just Besara hade fem minuter tidigare prövat Westberg med ett lurigt distansskott, dock med samma resultat.

- Vi hade en del bra kombinationer och gav BP problem, inte minst genom våra forwards centralt och genom inlägg. Vi hotade på de sätt vi pratat om före matchen. Besara gjorde bra ifrån sig. Han hjälpte oss i speluppbyggnaden och satte upp några kontringar åt oss, säger Gregg Berhalter.

Men, just som Hammarby hade som mest tryck mot BP-målet åkte man på ett baklängesmål. Hemmalaget skakade fram en hörna efter en kontring, och satte 1-0. Hörnan nickades av inte mindre än tre BP-pannor innan lädret nådde nätmaskorna bakom Johannes Hopf. Siste man på bollen var Jacob Une Larsson.

- Jag är inte nöjd med hur vi försvarar oss på deras fasta situationer. Det handlar både om inställning och hur vi utför försvarsspelet. Vi måste jobba vidare på båda de bitarna, slår Gregg fast.

Målet föll i den 26:e minuten och gav Bajen en tillfällig dipp. Men efter några minuter hade man fått fart på benen och bollen igen. Kvitteringen skulle också komma ganska snart därpå. Billy Berntsson, som stod för en stark insats på högerbacken i första halvlek, jobbade till sig en hörna som Kennedy Bakircioglu slog mot förstastolpen. Där var Max von Schlegrügge först på bollen med pannan men den stoppades av en BP-försvarare. Dock med handen varpå domaren blåste straff.

Just straffar har inte varit särskilt sällsynta för Bajen denna försäsong, däremot straffmål. Kennedy tog hand om denna straff och satte den stenhårt till höger om målvakten.

1-1 blev också halvtidsresultatet, även om Bajen hade haft bud på ett par baljor till.
Till andra halvlek testade Gregg Berhalter Billy Berntsson som vänsterback medan Michael Timisela tog hand om högerbacken, och i anfallet kom Erik Sundin in. Därmed blev det försäsongsdebut för den kvicke forwarden.

- Det är väldigt skönt att ha honom tillbaka, att få alla på plats när säsongsstarten närmar sig, säger Gregg.

Hammarby behöll initiativet i andra, om än inte lika klart som i första. Dessutom drogs tempot ner.
- Vi blev lite trötta en bit in i andra och det påverkade vårt spel, menar Gregg.

Det blev också ganska chansfattiga 45 minuter. Närmast för Bajens del var Nik Ledgerwood som i den 75:e minuten serverades öppet skottläge av inbytte Sebastian Castro-Tello. Avslutet tog dock i stolpen.

I sista matchminuten kom Erik Sundin i ett likande läge, men fick inte bollen förbi målvakten. Sundin fångade dock själv in bollen och slog ett inlägg mot Castro, men något för högt för att Castro skulle få ordentlig träff på bollen. I anfallet därpå gjorde BP mål.

Ett inspel från vänsterkanten och ett direktskott från Gustav Sandberg Magnusson i höjd med straffområdeslinjen letade sig in i mål, och strax därefter blåste domaren av matchen. 2-1 till BP blev alltså slutresultatet.
Även om det blev en snöplig förlust ser Gregg Berhalter framåt med tillförsikt.

- Vi ska inte läsa in för mycket i matchen. Vi gör ett arbete nu som ska ge oss poäng när säsongen börjar, och det här var en bra övning. Vi börjar få ihop spelet allt bättre och till nästa match sätter vi ribban högre. Nu har vi en normal träningsvecka fram till den.

- Förutom att vi vill fortsätta att vässa vårt spel handlar det för spelarna om att slåss för sin plats i startelvan. Några av spelarna gör bra ifrån sig, andra har inte riktigt nått upp i nivå. Så det är vad det handlar om för dem när vi närmar oss seriestarten nu, att kämpa sig till en startplats och visa för oss tränare att de vill behålla den, avslutar Gregg.

Love Gustafsson

(Foto: 1-37, Peter Jonsson. 38-42, Bildbyrån.)

Annonser
Annonser