0
1

Träningsmatch den 15 feb kl. 18.30 på Stadshagens IP

Hammarby - IK Sirius

Domare

Jonas Eriksson, Sigtuna

Publik

600

Arena

Stadshagens IP


Mål

Byten

Kort

Under Stadshagens IP:s orangea strålkastarsken utspelade sig en med försäsongsmått mätt ganska intensiv match mellan Hammarby och IK Sirius. Det våta konstgräset främjade ett högt bolltempo, men det var inte särskilt chansrikt, åtminstone inte under första halvlek.
Hammarby förde matchen, men hade svårt att ta sig igenom ett disciplinerat Sirius.

- Det var lite högre tempo i dag än förra matchen. Grabbarna har blivit i lite bättre form, och jag tror också att spela match kvällstid bidrar till att det blir intensivare. Motståndaren höll också lite högre kvalitet än de vi mötte i förra matchen. Det är ett bra lag, jag tror Sirius kommer att göra riktigt bra ifrån sig i sin serie i år, menar Gregg Berhalter.

Som sagt snålt med målchanser, men ett par vaskade Bajen fram i första halvlek. Nik Ledgerwood fick iväg ett bra distansskott från runt 20 meter i matchinledningen som vållade Sirius målvakt visst bekymmer. En stund senare skulle Kennedy Bakircioglu pröva lyckan från ungefär samma läge – ett fräsande vristskott med dykande bollbana. Dock inte tillräckligt brant dykande, bollen gick just över ribban.
Amerikanen Aaron Horton, som tränat med Hammarby i veckan, visade prov på bra speed. Han låg och fiskade efter bollar bakom Sirius backlinje och fick flera att jobba med, men ingen nådde riktigt rätt.
Det blev ett några ”nästan-chanser” till under första halvlek, men förutom distansavsluten brände det inte riktigt till framför Sirius mål. Det var å andra sidan ännu svalare framför Bajens kasse.

- Första halvleken kontrollerade vi spelet. De var avvaktande till att gå framåt eftersom de var medvetna om den kvalitet vi har i laget. Vi kunde rulla runt bollen ganska bra, men Sirius var välorganiserade i defensiven. Men de hade inte ett enda avslut på mål i första halvlek, slår Gregg fast.

Inledningen på de avslutande 45 minuterna var frejdig från båda håll, Bajen med ett helt nytt manskap, medan Sirius höll fast vid de flesta spelarna de ställt på plan i första halvlek. Det var dock inte särskilt ordnat spel från Bajens sida. Ett antal olyckliga bolltapp på mittplan bjöd Sirius på fina kontringslägen som i sin tur resulterade i ett par riktigt vassa chanser. Kevin Angleborn stod dock för flera fina räddningar.

- Andra halvlek utvecklade sig till ett spel vi inte vill spela. Vi var oorganiserade och satte våra försvarare i utsatta lägen och Kevin fick verkligen visa vad han kunde. Han gjorde en riktigt bra match och såg till att vi höll vår nolla intakt, och vi kunde göra ett mål mot slutet av matchen, säger Gregg.

Det målet föll med tio minuter kvar av matchen. Bajen bet sig kvar runt Sirius straffområde efter en kontring, och till slut fick Robin Tranberg skottläge några meter utanför straffområdet. Den unge mittfältaren drämde till på uppstuds och fick perfekt träff. Bollen borrade sig in strax under ribban, otagbart för Siriusmålvakten.

Avslutningen av matchen blev något nervig när Sirius gick för kvittering och Hammarby fick Jonatan Tamimi Syberg (från Hammarbys juniorer) utvisad med fem minuter kvar. Det gjorde det svårt för laget att hitta organisationen i matchavslutningen, men Bajen höll linan ut. När domare Jonas Eriksson blåste av matchen stod alltså Bajen som 1-0-segrare.

Nu går förberedelserna vidare, närmast med en veckas träningsläger på Cyperns dit laget reser på måndag. Där väntar två matcher för Bajen att stämma av sitt framskridande i försäsongen.

- Vi ligger i fas, vi är där vi ska vara. Visst är vi långt ifrån att spela vår bästa fotboll, men det är också väntat. Det här var vår andra match, grabbarna har spelat totalt 90 minuter i år, och i dag kunde vi se att vi förbättrat vissa saker sedan förra matchen och att det är fortfarande mycket som måste bli bättre. Vi har åtta försäsongsmatcher matcher kvar, så det är fortfarande lång väg att gå. Vårt fokus kommer fortsätta att ligga på att förbättra oss och bygga upp en god form, avslutar Gregg Berhalter.

Love Gustafsson

Läs mer om matchen i vår liverapportering

(Foto: Peter Jonsson)

Annonser
Annonser