0
1

Superettan omgång: 4 den 25 apr kl. 19.00 på Falkenbergs IP

Falkenbergs FF - Hammarby

1
3
4
6
15
15
17
18
21
22
27

Domare

Jim Petersson

Publik

1903

Arena

Falkenbergs IP


Mål

  • 1-0 Stefan Rodevåg (11)

Byten

Kort

Förlust efter svag insats i Falkenberg

Det blev en allt annat än munter tillställning på Falkenbergs IP. Hemmalaget tog ledningen genom Stefan Rodevåg i den elfte minuten, och det resultatet stod sig matchen ut. Ett blekt Hammarby fick inte alls igång sitt spel och skapade inte mycket i målchansväg.


Efter fyra år i Superettan känner man sig emellanåt som en del av ett kringresande cirkussällskap, som bjuder småorter runt om i landet på årets match, utan att själva få ha speciellt roligt. Det här var en sådan kväll. Några hundra tillresta Bajensupportrar får efter enträget stöd matchen igenom åka hem med en nollpoängare i bagaget.

Hur såg det ut, då? Falkenberg ser taggat ut och inleder piggast, utan att för den sakens skull komma till några egentliga farligheter. Matchinledningen är annars såväl intensiv som avvaktande på samma gång. Hur det går ihop är inte helt enkelt att förklara, men lagen känner på varandra med full kraft samtidigt som de inte fyller på tillräckligt för att det ska hända något av värde i anfallsläge. 


Ändå tar FFF ledningen efter bara tio spelade minuter. Victor Sköld skjuter från 20 meter, bollen rinner igenom och förbi spelarna som står i vägen, varpå Johannes Hopf ser den sent. Det är ingen hiskelig fart på skottet, men retur blir det, och Stefan Rodevåg står på rätt ställe för att sätta bollen i nät och därmed berömma sig av att ha gjort mål i alla matcher så här långt i årets serie.

De gultröjade hallänningarna ser först stärkta ut av ledningsmålet, men ganska snart tar Hammarby över spelintiativet och har kring halvlekens mitt sin enda godkända period under aftonen. Men kombinationerna framåt offensivt straffområde sitter inte som de ska, det är en enorm skillnad jämfört med hur det såg ut då man tagit ledningen mot Örebro senast och allt klaffade. Michael Timisela är aktiv på sin högerkant där han ofta förtjänstfullt fyller på, men inläggen hittar inte rätt adress. Överlag leder bollinnehavet bokstavligen ingenvart alls.

Istället är Falkenberg närmre att utöka, efter att Thomas Guldborg Christensen kolliderat med Hopf då Rodevåg fått till ett bra inlägg från höger, men Timisela räddar avslutet någon meter framför mållinjen. Rodevåg tvingas sedan utgå  med ljumskbesvär. Hammarby ska nog vara glada över att få vila en kvart, då det ser riktigt hafsigt ut under första halvleks avslutande tio minuter.

Gregg Berhalter gör också ett par förändringar omgående. Billy Schuler ersätts i paus av säsongsdebuterande Sinan Ayranci och Nahir Besara byts även han redan i halvtid ut - mot Christophe Lallet. Det ser betydligt mer energifyllt ut i början av andra. Symptomatiskt är att Lallet väggar med Timisela innan vi ens spelat en minut, varpå holländaren får till ett bra inlägg. Där möter Ayranci med pannan, men utan att få träff. Ändå ett avslut ämnat mot mål, något man inte varit bortskämd med i matchen.

Monday James, en av få som kan komma undan med godkänt i kväll, vinner sedan på sedvanligt maner i luften men nickar också ihop med sin anfallare. Han blir liggande en stund och grinar illa även då han reser sig, men kan fortsätta. Dock är han avstängd mot Assyriska, till följd av en varning i första halvlek.

Ayranci har med dryga halvtimmen kvar även det andra Bajenavslutet som hittar igenom mot mål, men också denna nick går utanför. Ungefär här är det också tydligt att frenesin som ändå fanns där under öppningen mattats av betänkligt. Gång på gång försöker man hitta in med bollar som ska hamna mellan hemmalagets mittbackar och målvakten Otto Martler, men keepern visar god speluppfattning och skär faktiskt exakt varje gång av allt det som inte fastnat innan det når hans straffområde. Att det börjat regna sedan en stund tillbaka är inte heller det till någon vidare hjälp.

Ett tredje avslut mot mål kommer, då Baggio Husidic skjuter från långt håll sedan Ayranci för en gångs skull fått frisparken med sig, men bollen går högt över. Castro-Tellos skicklighet i mottagningarna och Ayrancis nickskarvar gör att Hammarby ändå får fast bollen allt oftare högt upp på offensiv planhalva, men inte heller då de grönvita börjat vinna andralägesbollarna lyckas man inte fördela dessa på något vettigt sätt.

Någon vidare kraftfull forcering blir det aldrig. Bajenspelarna ser nästan uppgivna ut emellanåt, och det enda under 90 minuter plus tillägg som med mycket god vilja kan kallas en målchans, är Castro-Tellos skott då han efter högerinstick från Christoffer Carlsson drar till från 25 meter - en boll som smiter hyggligt tätt utanför.

Detta är naturligtvis långt ifrån bra, och farhågorna om att Hammarby skulle ha svårt att dyrka upp ett lägre liggande motståndarlag efter showen mot Örebro, ja de besannades tyvärr denna gång.

Mattias Jansson

(Foto: Michael Asplund)

Annonser
Annonser