Bajenseger i Västerås - "Bra prestation på alla spelare"

Av Redaktionen, Publicerat för 4 månader sedan.

Hammarby vann torsdagskvällens träningsmatch på bortaplan mot Västerås SK med 4-1. Muamer Tankovic inledde målskyttet en knapp kvart in i matchen på straff, och kort före pausvilan utökade Pa Dibba med distansskott till 2-0, vilket också blev halvtidsresultatet. En dryg kvart in på andra halvlek var det Sander Svendsens tur att måla, men strax efter stack VSK emellan med en reducering av Calle Svensson. Birkir Saevarsson skulle sedan med en kvart kvar fastställa slutresultatet 4-1.

 

Hammarbys seger borta mot Västerås gladde assisterande tränaren Stefan Billborn som menar att man fick ut precis det man ville ha av tillställningen. 
– Vi ville ha en match där vi får möta ett a-lag med fart. Vi fick det. Vi åker hem utan att ha fått några skador och med en kväll med bra spring i benen och en bra prestation från alla spelare, säger assisterande tränare Stefan Billborn. 

 

Är du nöjd med 4-1 och speglade det matchen?
– Jajaja, herregud! Det blev lite rock and roll-fotboll i och med att vi är så mycket bättre och vi lägger aldrig ner under matchen. De springer på och det skapar en lite tokig matchbild. Sedan gör vi sex byten i halvtid och ytterligare ett med 20 minuter kvar som så klart påverkar också. Men vi är nöjda och fick ut precis det vi ville. 

 

Vad tar ni med er?
– Det finns ett spelmoment som ger oss en hel del att diskutera och ta med oss offensivt, kanske inte lika mycket defensivt. Men framför går vi all in och vill ha fart och boll. Det hade lika gärna kunnat bli 8-0 eller 4-2. Men det är för att VSK är bra och kämpar på. Det är vi tacksamma för. Vi är väldigt tacksamma för den här matchen. Nu har vi testat några saker i gruppen, framför allt hur vi ska göra olika saker när vi har bollen. När olika situationer uppstår i anfallsspelet. Där vill vi skapa en större förståelse och det gick bra.

 

– Sedan ska man förstå att den här matchen ersätter ett träningspass för oss, inget annat. Vi fick ut precis det vi ville av det passet och åker hem utan skador men med viktiga minuter i benen. 

Hammarbys startelva:
4. Bjørn Paulsen
6. Oscar Krusnell
10. Kennedy Bakircioglu
11. Arnór Smárason
17. Pa Dibba
18. Rebin Asaad
22. Muamer Tanković
27. Benny Lekström
31. David Nilsson (U19)
34. Leo Bengtsson
77. Mats Solheim

 

Byten:

I havltid:
Kennedy Bakircoiglu mot Jeppe Andersen
Arnór Smárason mot Olle Edlund (U19)
Pa Dibba mot Sander Svendsen
Muamer Tanković mot Jiloan Hamad
David Nilsson mot Marcus Degerlund
Mats Soheim mot Birkir Már Sævarsson

Oscar Krusnell mot Jakob Rylander i minut 70. 

 

Steg 2 Webbsida 600x600
Mob
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HEMSIDA-hammarby-600x600
HeForShe_mob
enskede600x600
bajenposters_banner_kvadratisk
Mob
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

Banner 600x600

ANNONS