Förlust i Eskilstuna för Söderbönorna

Av Patrik Oscarsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby IF damlag gästade Tunavallen för att träningsspela mot Eskilstuna United på lördagseftermiddagen. Det slutade med en 0-4-förlust efter underläge med 0-1 i halvtid. – Dessvärre ett resultat som inte speglar matchbilden. Sista två målen kommer i minut 89 och 92 efter att vi klappar ihop fullständigt och tappar det mesta av vår struktur sista kvarten. En hel del att fundera över men första 75 är ändå lovande mot ett av seriens bästa lag, säger tränare Olof Unogård.

 

Hammarby inledde matchen klart bäst genom att sätta hög press på Eskilstuna. Man vann boll via sin aggressivitet och skapade en hel del i inledningen av matchen. Det är dock Eskilstuna som får utdelning på sin första riktiga chans i matchen i den åttonde matchminuten genom en snabb omställning på ett offensivt Bajen. Det är Olivia Schough som driver upp på vänsterkanten och spelar in till en fristående Hanna Glas som sätter 1-0. Efter en period där Eskilstuna har mera boll och låter de grönvita att springa så kommer Bajen tillbaka och håller väl uppe spelet under första halvlek.

 

I andra halvlek fortsätter Bajen sitt aggressiva spel med en hög press och det är en riktigt jämn och bra träningsmatch fram till den 75:e matchminuten. Bajen gör sitt första byte i den 61:a minuten då Helen Eke ersätter Sejde Abrahamsson på mittbacken. Efter en bra Bajenperiod där man sitter och hoppas på en kvittering så blir det Olivia Schough får en gratischans mitt framför Hammarby-målet och kan enkelt rulla in 2-0. Efter detta enkla mål är det som att luften går ur Söderbönorna och den sista kvarten av matchen blev riktigt skakig från Bajens sida. Helen Eke fick tyvärr dessutom lämna planen redan i den 85 minuten då hon olyckligtvis får en av Emma Holmgrens rensningar rakt i huvudet och fick ersättas av Ellen Gibson.

 

Unogårds summering av matchen:
– Dessvärre ett resultat som inte speglar matchbilden. Sista två målen kommer i minut 89 och 92 efter att vi klappat ihop fullständigt sista kvarten. Vi inleder matchen väldigt bra, men har därefter en riktigt tuff period, där Eskilstuna lyckas ta ledningen. Efter den anstormningen jämnar matchbilden ut sig och vi är med bra resten av halvleken.

 

– Andra halvlek inleder som första slutade, där vi har bra koll på dem i försvarsspelet och kan hota i några omställningar. Vi har en boll inne för 1-1 som dock vinkas av för offside. Ett lite snöpligt 2-0 kommer istället i 73:e minuten och leder till att vi tappar det mesta av vår struktur och Eskilstuna får komma igenom alldeles för enkelt. Finns en hel del att fundera över, men första 75 är ändå lovande mot ett av seriens bästa lag.

 

Nästa helg blir det tärningsspel i form av derby mot Djurgården för damerna.

 

Foto: Peter Jonsson

Jämtkraft_mob
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Boxbanner1
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HEMSIDA-hammarby-600x600
HeForShe_mob
enskede600x600
Hemsida_600x600
Golfsouth
600x600_banner
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

hif_jobbafoross