Johansson och Abrahamsson kvar i Bajen

Av Redaktionen, Publicerat för 1 vecka sedan.

Två viktiga pjäser i backlinjen förlänger sina kontrakt med Hammarby – Amanda Johansson (född 93) och Sejde Abrahamsson (född 98), som är klara för ett respektive ett plus ett år till i grönvitt.

 

 

Johansson kom till Hammarby i fjol, då hon anslöt från IFK Nyköping och tidigare IK Sirius. Abrahamsson värvades in till årets säsong från KIF Örebro, skolades om till mittback och startade 21 av 22 matcher (p.g.a. avstängning). Nedan berättar spelarna själva om varför de valt att förlänga med Hammarby.

 

 

– Jag väljer att stanna i klubben för att jag tycker vi gjorde det så otroligt bra i år, och jag vill vara med och bygga vidare på den grund vi började på denna säsong. Det kommer bli en spännande ny säsong i Allsvenskan 2018 och jag ser verkligen fram emot det, säger Amanda Johansson.

 

 

– Jag valde att förlänga med Bajen för att jag trivs så otroligt bra i klubben, med alla fans och hela laget. Jag har utvecklats på ett sätt som jag inte kunnat göra någon annanstans och vet att jag kommer utvecklas ännu mer här. Inför nästa år så hoppas jag att vi fortsätter på samma sätt som vi avslutade säsongen på. För min del, inför nästa år, så känner jag att jag kommit in i min nya position som mittback och vill ta ytterligare kliv i den rollen, säger Sejde Abramhamsson.

 

 

 

Olof Unogård, sportchef och huvudtränare, om förlängningarna:

– Två viktiga spelare som vi verkligen velat behålla. När Amanda är som bäst är det extremt få spelare i Damallsvenskan som går förbi henne en mot en, och Sejdes utvecklingskurva hos oss har varit smått osannolik. Vi tog in henne lite på chans men när vi sedan testade henne som mittback satt det som hand i handske. Hon är en av de tuffaste närkampsspelarna att möta i hela serien, så det känns otroligt bra att vi får behålla bägge två.

 

 

Foto: Peter Jonsson

Kryssning Instagram 1
Mob
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HEMSIDA-hammarby-600x600
Sidobanner
HeForShe_mob
enskede600x600
Hemsida_600x600
BAJENKONST_NY_Mob
bajenposters_banner_kvadratisk
Mob
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

hif_bejendealen-small