Julkalendern lucka 6: Argentina

Av Redaktionen, Publicerat för 1 vecka sedan.

I årets julkalender minns vi utländska influenser som påverkat Hammarby Fotboll. Vi lyfter fram 24 nationer vars spelare satt avtryck på olika sätt genom åren. I lucka sex är det dags för Argentina.

 

 

Som en av världens absolut största nationer inom fotboll har Argentina exporterat otaliga spelare till Europa. Få har dock nått våra breddgrader, än färre Bajenland. Men sommaren 2012 dök en argentinare upp på Årsta IP.

 

 

Under sommarfönstret tog Hammarby in vänsterfotade Antonio Luis Rodriguez, Lucho kallad, för att förstärka ytterbackspositionen i en skadedrabbad grönvit backlinje. Argentinaren, som även kunde spela yttermittfältare, kom närmast från en kazakstansk klubb med det i svenska öron något illavarslande namnet FC Sunkar.

 

 

Luchos professionella bana hade startat hemma i Argentina sex år tidigare, först i Arsenal och därefter i Temperley. Första station i Europa blev Sheriff Tiraspol i Rumänien, och därifrån blev han utlånad till Djurgården 2010. Något kontrakt med blåränderna blev det inte, så nästa klubbadress blev danska Aalborg och därefter alltså FC Sunkar.

I Hammarby var vid den här tiden Carlos Banda assisterande tränare, och han hade haft Lucho även i Djurgården där vänsterbacken gjort ett gott intryck på honom. Det var främst hans offensiva kvaliteter man ville åt – anfallslusta och en fin vänsterfot. I Hammarby blev det dock ingen succé. Lucho hade svårt att etablera sig ordentligt i laget, och totalt blev det sju framträdanden i grönvitt under hösten 2012, varav fyra från start.

 

 

När säsongen var över valde Hammarby att inte utnyttja optionen om förlängning, och Lucho drog vidare. Nu var det slut på det europeiska äventyret, istället återvände han hem till Argentina och CD Independiente Rio Colorado i fjärdedivisionen (alltså inte att förväxla med sextonfaldiga högstaligavinnarna CA Independiente). Där stannade han till 2014 då han bytte till CA Amalia, även det en klubb i det regionala ligasystemet, vilket också blev sista klubb i hans professionella karriär.

Kryssning Instagram 1
Mob
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HEMSIDA-hammarby-600x600
Sidobanner
HeForShe_mob
enskede600x600
Hemsida_600x600
BAJENKONST_NY_Mob
bajenposters_banner_kvadratisk
Mob
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

Banner 600x600

ANNONS