Tre trotjänare förlänger med Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 3 veckor sedan.

Det är nu klart att Olga Ekblom, Cathrine Dahlström och Ellen Gibson förlänger med Hammarby. Det är en trio kulturbärare i ordets rätta bemärkelse – tillsammans har har de gjort 40 säsonger i Hammarby.

 

 

Truppbygget för damlaget är i full gång och först ut att förlänga sina kontrakt är tre spelare som varit Bajen trogna länge. Det rör sig om lagkapten Olga Ekblom, som gör sin sjätte raka säsong, och fjortonde totalt, i Hammarbytröjan, Cathrine Dahlström, som gör sin tionde säsong i Hammarby och Ellen Gibson, som gör sin sextonde säsong i Hammarby. Olga, som är född 89, har skrivit på för ytterligare 1+1 år medan både Cathrine, född 93, och Ellen, född 96, förlängt sina avtal med 2+1 år.

 

 

Olga om förlängningen:

– Det känns förstås väldigt roligt att fortsätta spela i den grönvita tröjan! Det ska bli kul att få vara med på och inviga Kanalplan nästa år och fortsätta satsningen i Allsvenskan. För mig finns egentligen inga andra alternativ än Bajen och det känns extra roligt att få köra på nu när det är mycket positivt som händer i klubben. Jag känner mig peppad på nästa säsong och ser fram emot att kriga tillsammans med Cattis och Ellen vid min sida.

 

 

Cathrine:

– Det känns jätteroligt och inspirerande att ha gjort klart för nya säsonger i Hammarby. Vi har en riktigt härlig säsong i ryggen, där vi som lag verkligen har blomstrat. Den klubbkänslan som finns kring laget och kring våra fans, det går inte att hitta någon annanstans. Att dessutom kliva in på sitt tionde år och göra det på ett nybyggt Kanalplan, tillsammans med Ellen och Olga, det är en otrolig känsla.

 

 

Ellen:

– Det känns väldigt bra att fortsätta spela för Hammarby, som är min moderförening och laget i mitt hjärta. Att få representera en klubb som har så fantastiska supportrar, gemenskap och enormt många eldsjälar inom organisationen gör mig stolt. Vi har under året gjort enormt många bra prestationer och jag är förväntansfull inför vad som väntar under kommande säsong. Att få komma tillbaka hem till Kanalplan tillsammans med Cattis och Olga är oslagbart. Vi kommer ha grymma förutsättningar inför 2018, som kommer att bli ett riktigt spännande år för oss.

 

Sporchef och huvudtränare Olof Unogård gläds förstås över förlängningarna.

– Det känns både naturligt och väldigt fint att det är just de tre som vi får presentera först. 40 gemensamma säsonger i Hammarby talar sitt tydliga språk och är förstås oerhört imponerande. Det här är tre extremt lojala spelare som är viktiga att få behålla, både som spelare men ännu mer som kulturbärare. Jag kan inte tänka mig tre spelare som bättre representerar vad Hammarby Dam står för, både vad gäller dåtid, nutid men också framtid, säger han.

 

 

Foto: Peter Jonsson

Kryssning Instagram 1
Mob
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HEMSIDA-hammarby-600x600
Sidobanner
HeForShe_mob
enskede600x600
Hemsida_600x600
BAJENKONST_NY_Mob
bajenposters_banner_kvadratisk
Mob
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

Kryssning Instagram 1

ANNONS