Unogård om vinsten i Malmö – "Vi har god kontroll"

Av Redaktionen, Publicerat för 3 månader sedan.

Hammarbys tränare Olof Unogård ser tillbaka på dagens avslutande 1-0-seger mot Rosengård, och på ett år som slutade med sex raka seriematcher utan förlust och en allsvensk sjundeplats. – Rosengård vilade åtta spelare ur startelvan mot Chelsea, men är allt annat än ofarliga även om vi har god kontroll utom i de båda slutkvartarna. Från spelare och ledare vill vi rikta ett stort, varmt tack för allehanda stöd under den gångna säsongen, säger han.

 

Unogård summerar segern i säsongsavslutningen och hösten:
– Med inget att spela för, och med en rejäl uppförsbacke efter 0-3 borta mot Chelsea i Champions League, bytte Rosengård åtta spelare från sin senaste startelva. Det bidrog till att vi kunde spela ut och koppla ett bra grepp redan från start. Segermålet kom redan åtta minuter in, när Frida Sjöberg vann bollen efter ett dåligt Rosengårdsuppspel och friställde Kajsa Sund, som gjorde sitt första allsvenska mål.

 

– Rosengård är allt annat än ofarliga, men vi har god kontroll, annat än i de avslutande kvartarna på bägge halvlekarna. Resultatet innebär att vi slår mesta mästarna i båda matcherna, och dessutom är vi det enda laget i serien som åker härifrån med alla tre poängen.

 

– I och med segern, och i och med Limhamns förlust mot Linköping, slutar vi på en meriterande sjundeplats i Damallsvenskan. Totalt tar vi 27 poäng, och i “hösttabellen” klättrar vi förbi Rosengård och slutar femma, samtidigt som vi har minst insläppta mål av samtliga lag. Emma Holmgren vinner också målvaktsligan, med en räddningsprocent på 83 och sju nollor. Från oss spelare och ledare vill vi rikta ett stort, varmt tack för allehanda stöd under den gångna säsongen.

 

Foto: Bildbyrån

Steg 2 Webbsida 600x600
Mob
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HEMSIDA-hammarby-600x600
HeForShe_mob
enskede600x600
bajenposters_banner_kvadratisk
Mob
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

hif_bejendealen-small