SLO-bloggen

För staden och laget, och med en extra tanke på samhället

Av , Publicerat för 9 månader sedan.

Den här texten skriver jag som SLO för vår fantastiska supporterskara och klubb, tillhörandes att vara länk till andra delar samhället.

 

Imorgon går den traditionsenliga marschen igen efter supportrarnas i det närmaste unisona beslut att fullfölja traditionen att gå i tusentals från Medborgarplatsen till arenan. En uppmaning som framkallar rysningar och ett enormt starkt bevis för att terrorn inte ska få lamslå ett samhälle. Att det tvärtom skapar en starkare rörelse i motsatt riktning med stärkta traditioner, mer gemenskap och till stora delar större öppenhet. Att Bajenkulturen fortsätter som vanligt, och ännu starkare!

 

Staden och laget är den självklara och klockrena uppmaningen.

 

Jag vill också passa på att lyfta den extra tanken på staten, samhällets resurser som fortfarande är extra aktiva och med fredagens händelse nära inpå och fortfarande en del i beredskapen.

 

Samhället är fortfarande delvis i chock men också i beredskap och fortsatt på sin vakt. Supportrarna tar ett stort samhällsansvar i att fortsatta traditionen, att visa att vi inte är rädda, att visa att fotbollen står intakt och stark som en samhällsbärande institution.

 

I årets marsch finns ett ännu större ansvar att kunna ta för samhället, genom att göra det som redan jobbas på gällande i beteende ännu mer.

 

Samhället som nu är under press är den ambulanspersonal som kan behöva ta hand om supportrar eller andra som fått skador i öron av på grund av smällare.

 

Samhället som nu är under press är de poliser som kan komma att vidta åtgärder mot och upprätta anmälningar på grund av smällare som smälls.

 

Samhället är de ambulanser, brandkår och polis som behöver komma fram på Skanstullsbron och som supportrarna därför uppmanat alla supportrar att hålla sig i ett körfält, för att det andra ska vara fritt.

 

Dessa är saker som det finns möjlighet för supportrar att i sitt eget agerande underlätta för samhället genom att inte belasta det/försvåra för det ytterligare, utan tvärtom göra det lättare för det.

 

Marschens genomförande i massivt stort antal är ett ansvarstagande. Respekten för medmänniskor och för samhällsbärande instanser är ytterligare ett ansvarstagande. Med stark och förhoppningsfull tro att det kommer vara så. Vi ses i det grönvita vimlet och kraften!

 

/Jabbe

Steg 2 Webbsida 600x600
Mob
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HEMSIDA-hammarby-600x600
HeForShe_mob
enskede600x600
bajenposters_banner_kvadratisk
Mob
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

hif_jobbafoross