toggle menu

1-2-förlust i Linköping – ”Vi får väldigt bra svar”

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 månad sedan.

Hammarby tog tidigt ledningen i träningsmatchen på Linköping Arena då Madelen Janogys högerinspel gick i nät via en hemmaback, men LFC utjämnade med halvlekens sista spark. Och det blev sedan östgötskorna som gjorde enda målet i andra halvlek, då 2-1 innebar utjämnat i flytmål; ett motlägg studsade rätt för Linköpings Cornelia Kapocs och Hannah Kohl som svarat för många rejäla parader fick vittja nätet.

 

 

Pablo, hur lyder din syn på matchen?
– Jag tycker vi stundtals spelar väldigt bra. Vi ser att vissa tendenser i vårt spel är väldigt fina. Men jag tycker också att vi blir lite passiva emellanåt, och har svårt att sortera framför allt i defensiven, för det är ett rörligt och spelskickligt lag vi möter.

 

– Det kommer ta sig. Vi får väldigt bra svar på vart vi befinner oss och vad vi behöver ta med oss och förbättra. Alltid kul att se att så många är tillgängliga. En väldigt bra genomkörare för oss här inför återstarten. Vi behövde så många minuter som möjligt på så många som möjligt, vi har ju bara haft två träningsmatcher. Det var viktigt. Och kul att se att vi är på rätt väg.

 

Det är ganska stor skillnad på hur vi kommer ut i Linköping i kväll, jämfört med senast.
– Ja. Helt annan nivå. Det är en utav våra stora plattmatcher sett så här i efterhand. Även om vi ibland slarvar väldigt mycket i uppspelsfasen, så ser vi att vi går ut med ett helt annat självförtroende och det måste vi kunna behålla under längre perioder.

 

Och det är inte ofta damallsvenska lag spelar en träningsmatch med 1627 åskådare på plats. Vad säger du om inramningen?
– Jag tycker Linköping gör det bra. Vi ställde upp på att lägga matchen klockan sex för att så många ungdoms- och flicklag som möjligt skulle kunna gå och titta på matchen. Väldigt roligt när det är mycket folk, såklart.

 

 

För mer läsning om och glimtar från träningsmatchen, besök vårt Twitterkonto.
 

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

 

Comments

comments