toggle menu

10 oktober ryker publikrekordet - över 10 000 biljetter sålda

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 3 månader sedan.

Derbyt mellan Hammarby och AIK i OBOS Damallsvenskan blir den första matchen på Tele2 Arena med hävda publikrestriktioner och med över en vecka till avspark har det redan sålts fler biljetter än det svenska publikrekordet på 9 413 åskådare. 10 348 är sålda i nuläget.

– Ännu en gång kommer Hammarby Fotboll och våra underbara supportrar att skriva in sig i svensk fotbolls historieböcker, konstaterar vd Richard von Yxkull.

 

 

2008 mötte Linköpings FC Umeå IK i en seriefinal i den sista allsvenska omgången när SM-guldet stod på spel. Då letade sig 9 413 till Folkungavallen i Linköping. Det rekordet har stått sig sedan dess men den 10 oktober tar Hammarby Fotboll över platsen.

Biljetterna till derbyt mot AIK har funnits ute till försäljning i en vecka och redan har över 10 000 personer säkrat sin biljett.

– Ska jag vara ärlig så är jag inte speciellt överraskad. Vi har ett kontor som jobbar dedikerat med det här och vi har helt fantastiska supportrar som gör extremt mycket. Vi har sett utvecklingen på Hammarby IP och det stödet vi har är helt unikt i hela Europa inom damfotbollen, säger sportchef Johan Lager och tillägger:

 

– Det betyder otroligt mycket också. Dels får spelarna på planen ett stöd som definitivt ger några extra poäng per säsong och dels hjälper det mig i mitt jobb. Hammarby är helt enkelt en klubb som spelare vill komma till. Vi har jättebra förutsättningar på alla plan och publiken är en väldigt stor del av det. Den här matchen kommer att synas och det kommer att locka många till Hammarby IP framöver, både på läktaren och på planen.

 

Vd Richard von Yxkull:

– Det är fantastiskt att följa damfotbollens resa. Det går snabbt framåt och Hammarby är med och leder den utvecklingen. Jag är övertygad om att den här matchen kommer att betyda mycket både för Hammarby och för damfotbollen i stort.

 

I skrivande stund (onsdag 14.00) har 10 348 säkrat sin plats. Du kan köpa din biljett här!

ANNONSER

Comments

comments