Odilon: En dröm att komma till Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 5 månader sedan.

Kossounou Odilon fyllde nyligen 18 år och nu har han flyttat till Stockholm permanent för att spela för Hammarby. Den talangfulle mittbacken har byggt ett varmt förhållande till Hammarby under de tidigare besök han gjort i klubben, och ser mycket fram emot att få representera grönvitt fullt ut.

 – Jag är jätteglad, det är en dröm att vara här. Jag trivs väldigt bra i klubben och jag har blivit väldigt väl omhändertagen, så jag har längtat tillbaka. Det här har känts rätt från första början, säger han.

 

Du har ju varit här i Hammarby flera gånger tidigare, och under längre perioder. Vad har du fått för bild av klubben?

– Det här är som en ny familj, alla är vänliga – tränaren, lagkamrater och alla ledare. När jag har varit i hemma i Elfenbenskusten har jag hela tiden längtat hit.

 

Blir det stor skillnad från att vara här och träna, till att nu vara Hammarbyspelare rent formellt?

– Att få ett A-lagskontrakt är alla spelares dröm, och det har blivit verklighet för mig. Samtidigt är det viktigt att fortsätta vara ödmjuk. Men jag är jätteglad och jag kommer att köra på stenhårt.

 

Du lovordas av Hammarbys sportsliga ledarstab som tror väldigt mycket på dig. Men vilka är dina styrkor?

– Jag är teknisk och har bra spelförståelse, bra fötter för både kortare och längre passningar, och så har jag bra fysik.

 

Har du alltid varit mittback?

– Mest, men jag har spelat en del som defensiv mittfältare också. Jag älskar att spela mittback, det är min position, och det är till den positionen jag är värvad.

 

Vad är det då med mittbackspositionen som tilltalar dig?

– Man har bra överblick och man har koll på det mesta som händer. Man ser mycket som inte andra ser, och du är den som sätter igång anfallen. Så man har mycket kontroll, men samtidigt kan man inte ta lika stora risker som en anfallsspelare, så det gäller att ha koll och veta vad man gör.

 

Så det är mest den konstruktiva sidan av mittbacksspelet du gillar?

– Nej, jag gillar verkligen duellspelet också. Jag får en kick av att gå in hårt i en duell och vinna den, det är en skön känsla.

 

Du har ju lärt känna flera av spelarna sedan tidigare. Är det någon av dem du blivit särskilt god vän med?

– Jag tycker mycket om Kennedy, men han är ju tyvärr inte kvar i laget. Annars har jag ingen speciell favorit, jag tycker om alla och kommer bra överens med alla. Det är en av anledningarna till att jag ville komma hit.

 

Till sist: Vad vill du åstadkomma i Hammarby?

– Först och främst är mitt mål att jobba hårt för klubben och göra mig själv och alla andra nöjda. Sedan får vi se vad som händer.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS