31 oktober 2023

Abel Lorincz tar över herrlaget under säsongsavslutningen

Annons
banner
Annons
banner

Som interimslösning efter att Martí Cifuentes och Xavi Calm lämnat Hammarby kommer Abel Lorincz anta rollen som tillförordnad huvudtränare under återstoden av den allsvenska säsongen. I dag är Abel assisterande tränare med analysansvar och en redan etablerad del av tränarstaben.

– Abel är ett välkänt ansikte på Årsta för både spelar- och ledargruppen. Det innebär att startsträckan för honom blir relativt kort i förhållande till rutiner och relationer. Jag är fullt övertygad att Abel, med stöttning av övriga staben, kommer att genomföra de två återstående matcherna på bästa möjliga sätt, säger Mikael Hjelmberg, sportchef för Hammarby Fotboll.

Ungerske Abel Lorincz kom till Hammarby i mars 2022 och har sedan dess verkat som assisterande tränare med fokus på videoanalys. Nu kommer han att leda herrlaget som tillförordnad huvudtränare under den avslutande delen av säsongen, vilket innefattar att både bedriva träningar samt att leda laget i de avslutande matcherna mot Värnamo och Halmstad.

– Mitt fokus kommer att vara att bygga energi i laget inför säsongens sista två matcher. Vi ska bygga spelet på lagets styrkor och ta det här i mål på bästa möjliga sätt. Jag ser fram emot att hjälpa klubben och laget i denna tillfälliga roll som huvudtränare, säger Abel Lorincz.

Arbetet med rekryteringen av en ny permanent huvudtränare är redan i gång. Processen kommer att vara noggrann för att säkerställa rätt utveckling för herrlagets framtida sportsliga resultat.

– Målet är att vi ska ha en ny chefstränare och en fulltalig tränarstab på plats till försäsongsstarten 2024. Som alltid är det viktigare att det blir rätt än att det går fort, säger Mikael Hjelmberg.

Abel Lorincz

Född: 4 oktober 1988

Tidigare klubbar:

SønderjyskE, 2021-2022

Puskás Akadémia FC, 2019-2021

Budapest Honvéd FC, 2014-2019

Foto: Bildbyrån

HTV

Herr