toggle menu

ANNONS

Akinkunmi Amoo till FC Köpenhamn

Av Love Gustafsson, Publicerat för 9 månader sedan.

Akinkunmi Amoo lämnar Hammarby för att fortsätta karriären i FC Köpenhamn. Den överenskommelse klubbarna träffat för övergången innebär att Hammarby gör den största försäljningen hittills i klubbens historia.
– Det har varit fantastiskt att få jobba med en så talangfull spelare som ”Akin”, säger Jesper Jansson.

 

Efter ett och ett halvt år i Hammarby drar alltså Akinkunmi Amoo vidare. 19-åringen har genomgått läkarundersökning och skrivit under sitt personliga avtal med FCK.

 

– Den här försäljningen kommer kanske lite tidigare än vad vi såg framför oss i vår ursprungliga plan, men vi är nöjda med affären. Det är Hammarbys största transfer någonsin, vilket öppnar möjligheter och gör att vi blir ännu starkare. Vi önskar Amoo stort lycka till, säger vd Richard von Yxkull.

 

Hammarbys sportchef Jesper Jansson och chefsscout Mikael Hjelmberg kom i kontakt med Akinkunmi Amoo när han var 16 år, och startade då att bygga relationen mellan honom och Hammarby. Som 18-åring flyttade han så till Stockholm, och efter en något trevande första tid i Bajen lossnade det under fjolårssäsongen.

 

– Det har varit fantastiskt att få jobba med en så talangfull spelare som ”Akin”, och se honom växa här hos oss. Visst hade vi gärna sett honom hos oss ytterligare någon säsong, men det här var något ”Akin” verkligen ville, och budet från FCK är så pass bra att det ger oss möjligheter att återinvestera i vår trupp på ett sätt som kommer att lyfta kvaliteten ytterligare ett par steg. Vi är stolta över vad vi och ”Akin” har åstadkommit tillsammans och jag är övertygad om att vi kommer att se honom i de riktigt stora sammanhangen inom ett par år, säger Jesper Jansson.

 

Akinkunmi Amoo gjorde allsvensk debut för Hammarby i hemmamötet med Helsingborg den 14 september 2020. Senare samma år gjorde han sina två första tävlingsmål i cupmötet med FC Gute. I Svenska Cupen blev det totalt fyra mål på fem matcher, och i Allsvenskan spelade han sammanlagt 35 allsvenska matcher och stod för nio mål och sex assist.

 

Stort lycka till, Akin!

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments