toggle menu

ANNONS

Alexander Kacaniklic klar – ”Oerhört glad”

Av Love Gustafsson, Publicerat för 4 år sedan.

Efter att ha tillbringat hela sin seniorkarriär utomlands är nu Alexander Kacaniklic tillbaka i Sverige – och det är i Hammarby han kommer att begå sin allsvenska debut. Den välmeriterade mittfältaren har skrivit ett treårigt avtal med Bajen och börjar träna med sina nya lagkamrater när de återvänt från försäsongslägret.

 

Alexander Kacaniklic återvänder till svensk fotboll efter elva år utomlands. 27-åringen med erfarenheter från Premiere League och 19 matcher för blågult blir ett välkommet tillskott i Bajentruppen, slår sportchef Jesper Jansson fast.

 

– Att kunna få hit en spelare med Alexanders meritlista innebär ännu ett steg för Hammarby på vägen att etablera sig som en toppklubb i Sverige. Han hade anbud från andra klubbar utomlands men han ville verkligen till Hammarby, och det är vi väldigt glada för. Vi får in en sann klasspelare i en redan väldigt bra trupp, och nu ska vi ge Alex tid att komma i ordentlig form, sedan kommer vi ha mycket stor nytta av honom, säger Jesper Jansson.

 

Bördig från Helsingborg tog Alexander Kacaniklic alltså tidigt klivet ut i fotbollseuropa. Inte ens fyllda 16 år flyttade han med familjen till Liverpool för att spela boll i Liverpool FC:s akademi. Efter ett par år flyttade han söderut till London och Fulham, och det var där Premiere League-debuten skedde. De senaste två och ett halvt åren har han tillhört franska FC Nantes, men det kontraktet är avslutat och nu är det alltså Hammarby som gäller för Alexander.

 

– Det är skönt att det äntligen är klart, och jag är oerhört glad över att vara här. Jag längtar efter att komma igång med laget, och jag längtar efter att spela matcher. Det ska bli väldigt kul, detta säger Alexander Kacaniklic.

 

Alexander Kacaniklic

Född: 13 augusti 1991

Längd: 181 cm

Moderklubb: Nyvångs GIF

Klubbar som senior:

2012 – 2016 Fulham FC (utlånad i omgångar till Watford, Burnley, FC Köpenhamn).

2016-2018 FC Nantes

Antal landskamper: 19

 

Foto: Johan Gustafsson

ANNONSER

Comments

comments