toggle menu

ANNONS

Alexander Kacaniklic till Hajduk Split

Av Love Gustafsson, Publicerat för 2 år sedan.

Tidigare i dag blev det klart att David Fällman lämnar Hammarby, och det samma gör även Alexander Kacaniklic. Mittfältarens nya klubbadress blir kroatiska Hajduk Split.

– Jag är väldigt stolt över att ha spelat för Hammarby, säger Alexander.

 

Efter två år i grönvitt drar alltså Alexander Kacaniklic vidare. Hajduk Split huserar i kroatiska högstaligan, vilket innebär att han kommer att få mäta sig med tidigare Hammarbyspelaren Jiloan Hamad som ju spelar i HNK Gorica, liksom Junior som just blivit lagkamrat med Jiloan.

 

– Det var fantastiskt att få en klasspelare som Alex till Hammarby, som hållit hög klass i sitt offensiva spel. Samtidigt har han varit tydlig med sin ambition att gå ut i Europa igen, och den möjligheten har han nu fått. Återigen så gäller vår strategi som riktmärke, och med tanke på den offensiva balansen vi har i truppen, och att vi har flera spelare under stark utveckling, så känner vi oss trygga att tillmötesgå Alex önskan. Alex har bidragit stort i Hammarby med sin kvalitet och professionalism och vi önskar honom lycka till, säger Jesper Jansson.

 

Alexander Kacaniklic kom till Hammarby efter flera år utomlands, i England och Frankrike. Efter en något trög start kom han igång ordentligt 2019 och blev en av Hammarbys allra främsta poängspelare. På sina två säsonger spelade han 48 allsvenska matcher, gjorde 14 mål och stod för 17 framspelningar.

 

– Det känns såklart tråkigt att lämna Bajen, men samtidigt har jag en ny spännande utmaning framför mig. Jag har verkligen haft en fantastisk tid här, fått vänner för livet och är väldigt stolt över att ha spelat för klubben. Jag vill tacka alla bajare för det otroliga stödet och fotbollsfesterna vi haft på Nya Söderstadion under min tid i klubben. Jag har många fina minnen men ett av de starkaste är vinsten och 2-1-målet mot Djurgården. Jag är övertygad om att klubben har en ljus framtid, och jag kommer fortsätta att följa Bajen på alla sätt jag kan, säger Alexander Kacaniklic.

 

Tack för insatserna i Hammarbytröjan och stort lycka till, Alex!

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS