Alice Ruda tar klivet upp i A-laget

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Sedan tidigare har Hammarby lyft upp F19-lagets anfallare Merlinda Shabanaj i A-truppen. Nu står det klart att även backen Alice Ruda tar klivet från Bajens akademi till seniorspel för klubben, då hon erbjudits en plats i A-laget kommande säsong.

 

– Jag är väldigt glad över att Hammarby har gett mig den här chansen och att jag får vara en del av en sådan här professionell förening. Hammarby är en förening som tror på sina yngre spelare! Tjejerna och tränarteamet har välkomnat mig väldigt bra och jag känner mig redo för att ta nästa steg och utvecklas ännu mer, säger Alice Ruda.

 

– En bra spelare och en bra person. Kul att ytterligare en spelare från F19 tar plats i truppen. Flickakademin har gjort ett riktigt bra jobb under 2018, och vi väljer att lyfta upp Alice permanent i träning, säger sportchef Johan Lager.

 

– Alice var vår lagkapten i fjol och är en fantastiskt driven och positiv tjej, en kantspelare som gillar att gå framåt och delta i offensiven. Jag är förstås oerhört glad över att Merlinda och Alice tar klivet upp, säger Håkan Jensgård, som ju tränade F19-laget i fjol och nu är sportchef för flickakademin.

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments