toggle menu

Allvarlig incident under fotbollsturnering i söndags

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 5 år sedan.

Under söndagen skedde en väldigt allvarlig incidenten under en fotbollsturnering för ungdomar i Åkersberga.

 

Det är efter en match mellan ett av Hammarbys ungdomslag och en annan förening som incidenten inträffar. Det uppstår bråk mellan domare och en Hammarbyledare där även föräldrar blir inblandade. Bråket avslutas på ett väldigt allvarligt sätt med fysiskt våld. En polisanmälan är upprättad till följd av det våld som ledaren har utsatts för. Vi välkomnar den polisiära utredningen.

 

Från Hammarby sida ser vi väldigt allvarligt på det inträffade – många pojkar är väldigt skärrade av händelsen. De har fått uppleva något som framförallt barn aldrig ska behöva uppleva. Allra minst på en fotbollsplan.

 

Utöver den polisiära utredningen kommer vi att göra en intern utredning utifrån det värdegrundsarbete som Hammarby bedriver kontinuerligt för våra spelare och ledare. Vi kommer att skriva en rapport till förbundet samt samla och hjälpa spelare och ledare att bearbeta händelsen genom samtal och stöd.

 

Vi har haft en god dialog med motståndarnas ledare och vill tacka dem för ett fint agerande efter det inträffade, där deras spelare och ledare tillsammans stöttat våra spelare genom att komma in i samlingsrummet efter matchen där pojkarna kramats om, pratat och tackat för matchen. Lagen har verkligen stöttat varandra.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS