13 juli 2023

Amin Faily ny huvudtränare för P19-laget – “Otroligt inspirerande”

Efter det att Fredrik Samuelsson tagit klivet upp till HTFF och ersatt Imad Khalili som huvudtränare i Ettan Norra, så har Hammarby förstås behövt få en ny tränare på plats i P19-staben. Nu står det klart att Amin Faily tar över som P19-huvudtränare. Faily kommer närmast från motsvarande uppdrag i IFK Haninges A-lag, som han lämnar på en femteplacering i Division 2.

Amin har, utöver sitt senaste uppdrag, tidigare varit huvudtränare och assisterande tränare i ett antal division 1- och 2-klubbar, men har också erfarenhet av att träna juniorlag.

– Jag valde Hammarby för den höga ambitionen att hela tiden vilja utvecklas som genomsyrar klubben samt proffsigheten runt hela klubben. Det ska bli otroligt inspirerande att få arbeta med ambitiösa ledare och spelare i en väldigt utvecklande miljö, säger Amin Faily.

– Fredriks hårda, noggranna och framgångsrika arbete under många år är inte lätt att ersätta. Vi är därför väldigt nöjda med att få in Amin som är en kompetent tränare med potential att fylla de stora skor som Fredrik lämnar efter sig, säger akademichef Jocke Rydberg.

Hammarby vill även tacka IFK Haninge för samverkan kring övergången.

Nyheter

P19