toggle menu

Amin och Fredrik om de gångna U-matcherna

Av Redaktionen, Publicerat för 2 veckor sedan.

Helgen som gick föll P19-laget med 1-2 borta mot Malmö FF medan det för HTFF:s del blev ett mållöst hemmamöte med Örebro Syrianska. I artikeln berättar Amin Faily och Fredrik Samuelsson om respektive match.

 

Faily om 1-2-förlusten borta mot Malmö FF

 

– Vi åker till Skåne för att möta ett Malmö FF som ligger och fajtas uppe i toppen av tabellen. Motståndarna började med att ta tag i taktpinnen och ha mycket boll, medan de också vann många dueller. De var hungrigare än vi i varje aktion. Vi kändes lite ängsliga och slarvade mycket i mottagningar och passningar, så de behövde aldrig jobba för att återerövra boll. Innan matchen hade vi haft ett matchprat om att våga. Att hålla i bollen och ha längre anfall, och låta MFF jaga då vi vet att de inte är bekväma med det. Och i slutet av halvleken började vi växa in i matchen och äga mer boll. 0-0 i paus.

 

– Halvtidssnacket handlade mer om attityd än om taktik. Och vi verkade som lag ha tagit åt oss av surret. Därför kom deras 1-0 väldigt ologiskt, då det görs i en period då vi är bättre. Tio minuter senare gör MFF också 2-0 via ett drömskott utanför straffområdet. De sista 25 minuterna är det vi som går framåt och har mycket boll medan motståndarna försöker kontra. Vi får också in en reducering genom Elliot Nauska med fyra kvar av ordinarie tid. Vi går såklart all in på att kvittera i slutskedet, men får tyvärr inte in bollen och 2-1 till MFF står sig. En sur förlust då det handlade mer om att vi underpresterade än om att MFF var särskilt bra. Vi får analysera, ladda om och vara redo för serieledarna “Blåvitt”. 

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Samuelsson om 0-0 hemma mot Örebro Syrianska

 

– En match som präglades av kamp och duellspel, mot en motståndare i stort poängbehov. Vi tilläts äga mycket boll men skapade inte särskilt mycket av värde. Dels på grund av ett svagt passningsspel, men även för att motståndarna presterade ett disciplinerat försvarsspel. Utöver detta hade vi vissa problem med att hantera deras fasta situationer och vid två tillfällen är vi nära att släppa in mål.

 

– Sammantaget var det här en insats som inte är godkänd gällande offensiven. Defensivt är vi okej, varken mer eller mindre. Ny match på söndag mot Boden, som säkert kommer göra allt i sin makt för att knipa poäng. Vi behöver höja vår prestation för att ha chans på tre poäng.

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Foto: Anders Ögren

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS