toggle menu

Amoo klar för Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 2 år sedan.

Hammarby Fotboll har skrivit avtal med den nigerianske talangen och U-landslagsmannen Akinkunmi Ayobami Amoo. Amoo ansluter från Sidos FC på ett fyraårsavtal.

 

Akinkunmi Ayobami Amoo har besökt Hammarby i omgångar och tränat med både A- och U-trupper. Nu är det alltså klart att det blir en permanent flytt till Bajenland.

 

 – Vi har jobbat tillsammans med Amoo, eller ”Akin” som han kallas, de senaste två åren. Det har varit en del intresse från andra klubbar, men vi har under den tid vi känt varandra byggt en stark relation och är vi väldigt glada att Akin valt oss. Vår tränarstab, våra spelare och inte minst Mikael Hjelmberg och Wadda Tamimi har varit högst delaktiga i att få Akin att känna sig som en del av familjen på Årsta. Med Akin får vi in en explosiv, spelskicklig och offensiv spelare med en fin vänsterfot. Men vi ska komma ihåg att han har just fyllt 18 år, så vi ska ha tålamod och jobba tillsammans för att utveckla Akins spetskvaliteter ytterligare, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

 

I söndags fyllde Akinkunmi Ayobami Amoo 18 år, och skrev på det avtal som innebär att han från och med nu är Hammarbyspelare.

 

 

– Vi har haft en överenskommelse med Amoo och hans familj, att om han vill välja oss när han fyllt 18 år så är han välkommen till Hammarby. Nu hälsar honom varmt välkommen till Hammarby. Även om vi har det tufft i dessa coronatider har vi känt att vi behöver stå vid vårt ord och därför har vi valt att gå vidare och skriva avtal med Amoo. Utöver det rent moraliska har vi också lagt ned väldigt mycket tid för att följa och utveckla Amoo som spelare, det skulle kännas tufft att slänga den insatsen över bord nu, säger Hammarby Fotbolls vd, Henrik Kindlund.

 

 

Akinkunmi Ayobami Amoo befinner sig hemma i Nigeria, och när han ansluter till Hammarby återstår att se. På grund av coronaepidemin är det i dagsläget oklart när Amoo kan få visum till Sverige, men Hammarby Fotbolls målsättning är förstås att han ska ansluta till klubben så snart som möjligt.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS