toggle menu

Andersson, Janogy och Vinberg uttagna till VM-genrepen

Av Redaktionen, Publicerat för 2 månader sedan.

Sveriges landslag tar sig i början av april an Danmark och Norge i två SVT-sända landskamper på hemmaplan, den 7 i Malmö respektive den 11 i Göteborg. Detta är sista matchsamlingen innan sommarens VM och förbundskapten Peter Gerhardsson har tagit ut 25 spelare till ”hemmaderbyna”. Bland dessa finns Jonna Andersson, Madelen Janogy och Matilda Vinberg med. Stort grattis och lycka till!

 

 

– Hon var ju med och hoppade in mot Australien, gjorde det väldigt bra där. Sedan var hon skadad till förra samlingen, hon skulle ha varit med i U23 och spelat mot Nederländerna men kunde inte närvara då. En spelare som har lite spetsegenskaper, som har gjort det bra i Hammarby och gjort väldigt påverkbara inhopp, tycker vi, i sin speluppfattning och sin förmåga att både kunna komma till avslut själv men också kunna sätta bra passningar och så vidare. Jag tyckte att hon kanske framför allt mot Australien borta, när hon kom in istället för Janogy, visade att hon är en spelare med en väldigt hög kapacitet i sitt sätt att agera och en väldigt spännande spelare. Så det ska bli intressant att se henne igen i vår miljö, sa Gerhardsson om uttagningen av Vinberg.

 

 

Här finns hela Sveriges trupp. Noterbart är att Hammarby IF på Södermannagatan 61 därmed är den mest välrepresenterade klubbadressen i A-landslaget, ihop med Chelsea FC och BK Häcken.

 

 

Foto: Henric Wauge, Jay Foster och Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS