Anfallslöfte till Hammarby - Filston Mawana klar

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 månad sedan.

Hammarby knyter till sig en av landets största forwardtalanager när nu Filston Mawana skrivit på för grönvitt. Anfallaren kommer närmast från tyska Hoffenheim och har tecknat ett treårsavtal med Hammarby.
– Filston är en av de allra främsta i landet i sin åldersgrupp och han har gjort stora framsteg under sina dryga två år i Hoffenheim, säger Jesper Jansson.

 

Snart 19-årige Filston Mawana fick sin fotbollsskolning i Malmö FF, där han så småningom utmärkte sig som en stor talang – så pass stor att tyska Hoffenheim knöt honom till sin verksamhet för drygt två år sedan. I Hoffenheim har han spelat med klubbens U17-, och U19- och även U23-lag, men förra året drabbades han av en korsbandsskada som han nyligen har avslutat sin rehab för. Nu kommer han alltså på en permanent övergång till Hammarby.

 

– Filston är en av de allra främsta i landet i sin åldersgrupp och han har gjort stora framsteg under sina dryga två år i Hoffenheim. Det är en mångsidig, snabb forward med flera fina egenskaper och stor potential. Upplägget vi kan erbjuda i Hammarby med möjligheten till både Allsvensk fotboll, Superettan fotboll genom vår samarbetsklubb IK Frej och i där här fallet även möjligheten för att komma igång med eventuell matchning U19 gör att vi kan locka till oss en spelare som Filston. Filston ska få starta upp i lugn takt efter sin långa rehabtid men det är en oerhört spännande framtidsspelare för Hammarby, säger Jesper Jansson.

 

Det blir alltså att skynda långsamt till en början för Filston, som dock är ivrig att komma igång med i sin nya klubb.

– Det känns fantastiskt att vara här. Att spela fotboll är den bästa känslan som finns, och att få komma hit till en klubb på den här nivån – det är perfekt, säger han.

 

Foto: Johan Gustafsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS