toggle menu

ANNONS

Angående samarbetet med IK Frej

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 3 månader sedan.

Vid onsdagskvällens årsmöte i IK Frej Täby Herrfotboll beslutades att föreningen ska lämna IK Frej Alliansförening. Den nya föreningen får namnet Stockholm Talangfotbollförening, och fortsätter samarbetet med Hammarby Fotboll.

 

2018 inledde Hammarby Fotboll och IK Frej Täby Herrfotboll sitt samarbete, ett samarbete som sedan dess fördjupats. Syftet från Hammarbys sida har hela tiden varit att få tillgång till en så bra match- och utvecklingsmiljö som möjligt för våra unga talanger. Försämrade ekonomiska förutsättningar i kombination med coronapandemin har medfört att det i nuläget inte finns ekonomiska möjligheter att driva elitfotboll inom ramarna för IK Frejs verksamhet. Av denna anledning röstade medlemmarna i IK Frej Täby Herrfotboll på onsdagens årsmöte igenom beslutet att föreningen ska lämna IK Frej Alliansförening.

 

Rent praktiskt innebär detta till att börja med att IK Frej Fotboll, som tidigare drivit ett A-lag för damer och en omfattande barn- och ungdomsverksamhet i sin förening, tar över den plats i division 4 som tidigare tillhört HTFF. Detta har skett på önskemål av, och i fullt samförstånd med, styrelsen för IK Frej Fotboll.

 

Vidare innebär det att verksamheten i division 1 kommer att fortsätta i annan skepnad, men i fortsatt nära samarbete med Hammarby Fotboll. Den nya föreningen kommer att heta Stockholms Talangfotbollsförening. För att knyta an till historien kommer föreningen att spela i gulsvarta tröjor och svarta shorts. För att inte konkurrera kring plantider med IK Frejs verksamhet kommer Stockholms Talangförenings matcher inte att spelas på Vikingavallen.

 

Styrelsen i Stockholms Talangfotbollförening kommer inledningsvis att bestå av ordförande Peter Kleve, samt ledamöter Mattias Fri, Fredrik Österberg, Thomas Pettersson och Patrik Niklasson. Pettersson har en lång bakgrund i IK Frej, Fri och Österberg sitter i Hammarby Fotboll AB:s styrelse, och Niklasson i Hammarby IF FF:s styrelse. Kleve är föreningschef i Hammarby IF FF.

 

– Det har varit en ganska lång resa med en hel del gupp de senaste åren. Vi är fullt medvetna om att det här är en fråga som har engagerat våra supportrar, och det optimala hade givetvis varit att vi hade kunnat köra samarbetet med IK Frej som det var tänkt, med Frej som drivande, och Hammarby som bistående partner. Nu fanns inte de förutsättningarna, och då har vi och IK Frej Fotboll hittat en konstruktiv lösning som säkerställer dels att det finns en A-lagsverksamhet i IK Frej, dels att vi själva får behålla en väldigt bra utvecklingsverksamhet för våra unga talanger, säger Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS