Anna Oscarsson till Linköpings FC

Av Redaktionen, Publicerat för 11 månader sedan.

Hammarby och Linköpings FC är överens om en övergång för Anna Oscarsson. Efter två år i Hammarbytröjan byter Oscarsson till svenska mästarna i och med sommarens transferfönster. Oscarsson kom till Hammarby under sommaren 2015, då från anrika Jitex BK. Under sina två år i Hammarby har Anna gjort 46 seriematcher och fem mål.

 

 

 

Hammarbys tränare Olof Unogård om övergången:

 

 

– Anna har haft intresse på sig från egentligen samtliga toppklubbar under en ganska lång tid, så frågan var bara när Anna skulle ta steget. Hon har haft en klausul i sitt avtal, där hon får lämna i sommar och eftersom det dykt upp en bra möjlighet i Linköping så väljer hon att ta den chansen. Det finns inget som helst agg mellan oss och Anna, utan vi förstår helt och fullt att Anna inte kunde tacka nej till en sådan fin chans hos svenska mästarna. Anna har varit lojal och stannade kvar i klubben när vi åkte ur Allsvenskan, och kan nu lämna med huvudet högt då vi har ett bra utgångsläge inför hösten. Vi önskar Anna allt gott och hoppas att vi får se henne i Bajen igen, någon gång i framtiden. Anna och hela hennes familj har hjärtan som slår för Bajen.

 

 

 

Anna Oscarsson beskriver sitt beslut att lämna Hammarby som ett av de svåraste i hennes fotbollskarriär.

– Att få representera Bajen under de senaste åren har varit en dröm som gått i uppfyllelse för mig som Bajare sedan jag började spela fotboll. Jag vill först och främst tacka alla fantastiska supportrar som stöttat mig och laget i såväl Damallsvenskan som återtåget till Damallsvenskan under förra säsongen. Jag inser att det finns inga supporters som ni varken inom eller utanför landets gränser. Jag vill naturligtvis också tacka alla ledare och lagkamrater i Bajen som så starkt har bidragit till min utveckling som spelare och människa, ingen nämnd och ingen glömd. Det har även varit en ära att representera en klubb med både dam och herrlag i Allsvenskan och där man från föreningen visat på att man menar allvar med denna satsning. Min förhoppning är naturligtvis att en dag åter få komma hem till Bajen och kunna ge tillbaka av all den kärlek jag har fått från föreningen, supportrarna, spelare och ledare, aäger hon.

 

 

I och med övergången har Oscarsson redan gjort sitt sista framträdande för Hammarby, för den här gången. Avtalet med Linköping sträcker sig över två och ett halvt år.

 

 

Foto: Peter Jonsson

VM-Tele2-600x600
Synsam_mob1
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Boxbanner_Grill
Hammarby matchtröja Vår 2018-600x600-Swedish
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
Silja_hammarby_generic_600x600
Jämtkraft_mob
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
Kvadrat 600x600 Eventpaket
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square

ANNONSER

Comments

comments

Banner 600x600

ANNONS