Ansök till Hammarby IF FF:s ledarakademi 2018!

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 7 månader sedan.

Inför årets säsong arbetade klubbens sportchefer inom ungdomsfotbollen fram en utbildningsplan för grund- eller vidareutbildning till fotbollstränare. Här kan du läsa mer om ledarakademin, och ta del av Molly Wörmans och Albin Brandts erfarenheter från ledarakademin 2017. I artikeln får du såklart också reda på hur du ansöker till ledarakademin 2018! Sista ansökningsdag: 30 november.

 

 

Inför säsongen 2017 jobbade föreningens sportchefer för ungdomsfotbollen fram en utbildningsplan, för personer som vill grundutbilda eller vidareutbilda sig till fotbollstränare. Detta första läsårs elever står under hösten inför den praktiska examineringen, efter att under året kontinuerligt ha fördjupat sig, teoretiskt och praktiskt. Nu ser vi fram emot diplommiddag – sedan släpps man ut på grönbete i Bajenland, för att utveckla framtidens grönvita lirare.

 

 

Vilket är då utbildningens primära syfte?

 

Självklart att rekrytera fler ledare till föreningen. Genom de av föreningens egna spelare som av olika anledningar slutar lira, men även genom intresserade spelare och ledare från andra föreningar som vill utbilda sig till fotbollstränare. Ledarakademin ska även ge deltagarna värdefull kunskap, som den examinerade eleven har nytta av inom ett arbetsliv utanför fotbollen. Därför läggs stor vikt vid teorin kring idrottspsykologi med gästföreläsare.

 

Intresserad? Anmälningsinfo finns längst ner i artikeln!

 

 

Första läsåret hos Hammarby IF IF ledarakademi

 

Under 2017 har åtta personer, med olika slags bakgrund inom fotbollen, genomgått en teoretisk utbildning i vår grönvita skolbänk. Gänget har även praktiserat sina kunskaper ute på fältet i Bajenland, till en början genom att gå med en etablerad instruktör, för att sedan under hösten själv bedriva träningspass för pojkar och flickor mellan åtta och tolv års ålder. Alla deltagare har dessutom deltagit vid Svenska Fotbollförbundets tränarutbildningar C1/C2 och B1/B2.
Utvecklingen vad gäller teori och praktik hos dessa personer, där de flesta har en egen spelarbakgrund medan andra varit verksamma som ledare, är enastående. Men roligast av allt är att se hur den pedagogiska ådran börjat pulsera.

 

 

IMG_5395 ledarakademi skuren ps

 

Här kommer några kommentarer kring utbildningen från två av årets deltagare. I skrivande stund befinner de sig i nålsögat till examinering, vilket kommer gå galant!

 

 

Molly Wörman är 18 år och mattelärare/elevassistent. Hon spelar seniorfotboll, har tidigare spelat i Hammarby och ser fotbollen som ett självklart inslag i sitt liv.

 

– Personligen känner jag att just ledarskap är en viktig egenskap i alla delar av livet. Det, och hur väl Hammarby sköter sin verksamhet kring just Plantskolan och Sommarfotbollsskolan, fick mig att tacka ja till ledarakademin.

 

– Bra med utbildningen har bland annat varit möjligheten att ifrågasätta våra egna ageranden som ledare, vilket har gett mig nya perspektiv, på hur man som ledare kan påverka klimatet och spelarna i en grupp. Den delen av idrottspsykologin har det varit mycket fokus på under teorin.

 

Molly om samarbetet med andra ledare under praktikpassen på Plantskolan; learning by observing, mimicking and modifying:
– Möjligheten att observera och ta del av olika typer av ledarskap och ledarstilar tror jag är nödvändig, för att kunna utveckla ett ledarskap som passar en själv. Att både inspireras till olika träningsupplägg, och till olika pedagogiska strategier för att nå fram till alla individer i gruppen.

 

– Det vore väldigt kul att ha ett eget lag. Dessvärre är det svårt att kombinera egna träningar med att ha ett eget lag, men på Plantskolan vill jag absolut fortsätta.

 

 

Albin Brandt är 19 år och lärarvikarie. Han spelade fotboll i Bajen fram till tolv års ålder, då han valde tennis istället. Som 16-åring återvände Albin till HIF, nu som tränare för killar födda 2006, något han fortsatt med.

 

– Ledarakademin var en chans att lära sig ännu mer än vad man redan kunde. Jag tycker att den teoretiska delen har varit väldigt bra, med grejer som du inte får med dig när du är hos Stockholms Fotbollsförbund på deras utbildningar. STFF:s utbildningar är däremot ett bra tillfälle att träffa andra ledare och dela med sig av sina erfarenheter, tankar och stifta kontakter.

 

– Plantskolan är grymt bra. Där man får möjlighet att gnugga tekniska delar med barnen. Det är kul när man ser en tydlig utveckling i barnens bollbehandling. Det är dessutom trevligt med det lilla arvode man får, men det är inte därför man gör det. Glädjen och energin från barnen är det stora arvodet.

 

 

Info för den som är intresserad av att anmäla sig till utbildningen 2018:

 

Ansökan är öppen mellan 1 augusti och 30 november.
Meddelande om antagning sker under december månad.

 

Din skriftliga ansökan skickas till andreas.jonsson@hammarbyfotboll.se och ska innehålla följande:
– Personlig beskrivning av dig själv, och av dina tidigare eventuella erfarenheter som ledare/spelare, samt dina kontaktuppgifter.
– Referensperson med kontaktuppgifter.

 

 

Antalet utbildningsplatser är begränsat. Om det finns fler sökande än utbildningsplatser sker ett urval.

VM-Tele2-600x600
Synsam_mob1
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Boxbanner_Grill
Hammarby matchtröja Vår 2018-600x600-Swedish
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
Silja_hammarby_generic_600x600
Jämtkraft_mob
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
webb_kvadrat_600x600
Banner 600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
Kvadrat 600x600 Eventpaket
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square

ANNONSER

Comments

comments

600x600 Boxbanner

ANNONS