ANNONS

Årets kampanj till förmån för Barndiabetesfonden drar igång mot Morön hemma

Av Redaktionen, Publicerat för 8 månader sedan.

I samband med dagens första avspark, mellan Hammarby-Morön, så går startskottet för Hammarby Fotbolls insamling till förmån för Barndiabetesfonden. Varje dag får tre barn i Sverige typ 1-diabetes. Ingen kan botas, men alla kan bidra. Gör det du med och stötta Barndiabetesfonden genom att swisha valfri summa till 900 05 97. Din hjälp behövs! Kampanjen pågår fram till och med den 20 oktober, och avslutas i samband med herrarnas match mot Malmö FF. Läs mer nedan.

 

Förra året inledde Barndiabetesfonden och Hammarby Fotboll ett samarbete. Samarbetet går nu in i år två och båda parter har en förhoppning och ambition om att det fortsatta samarbetet ska lyfta ännu mer.

 

– Syftet med samarbetet är att sprida kunskap och information kring typ 1-diabetes samt att samla in pengar till forskning. Det insamlade kapitalet går oavkortat till forskning kring typ 1-diabetes. Förra året resulterade vår insamlingskampanj i drygt 250 000 kronor till forskning och i år så fortsätter vårt gemensamma arbete mot sjukdomen, säger Abel Abraham, CSR-ansvarig på Hammarby Fotboll.

 

Barndiabetesfonden själva om det fortsatta samarbetet:

– Det här samarbetet betyder oerhört mycket för oss som organisation. Förutom att det genererar i väldigt mycket pengar till forskning om typ 1-diabetes, så får vi möjligheten att sprida information och kunskap om typ 1-diabetes vilket är det mest väsentliga för oss. Detta är en sjukdom som kanske inte så många känner till och det vill vi, tillsammans med Bajen, vara med att fortsätta belysa. Att en av Sveriges största fotbollsklubbar väljer att engagera sig i denna fråga är ovärderligt, säger Åsa Soelberg, generalsekreterare hos Barndiabetesfonden.

 

Läs mer om Barndiabetesfonden här.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments