Årsmötet: Björn Ekblom och Magnus Carlson hedersmedlemmar

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Björn Ekblom och Magnus Carlson utsågs till hedersmedlemmar i Hammarby IF Fotbollförening, mot slutet av kvällens årsmöte i föreningen, och mottog stora hyllningar av de närvarande medlemmarna i aulan. Här nedan finns styrelsens motiveringar för utmärkelserna.

 

 

Björn Ekblom:

 

Denne svenske mästare i orientering kom till Hammarby som konditionstränare redan 1963.

 

Hans första uppdrag i Hammarby var att få ordning på Nacka Skoglunds kondition, när legenden kom hem från Italien. Det gick så bra att Nacka kallades till landslaget hösten 1964.

 

Hammarby blev under denne ledare pionjär inom modern fysträning, något som hatades av spelarna men som ledde till en plats i allsvenskan. Och ett allsvenskt silver 1982.

 

Det blev 20 år som fystränare och 30 år som medicinskt ansvarig i Hammarby, för denne läkare och professor i fysiologi. Varenda spelare från Nacka och Kenta till Sulan och Salle har blivit undersökt av honom.
I dag är han inne på sitt 54:e år som ledare inom Hammarby. Han har varit med under föreningens metamorfos från en oorganiserad lokal förening till Skandinaviens största publikförening som ger eko i Europa. Sedan 1968 har han i olika former arbetat med styrelseuppdrag, många av dessa år som vice ordförande och ett år även ordförande.

 

Det här är en av pelarna som föreningen Hammarby IF Fotboll vilar på. Hans betydelse för var vi står i dag kan inte överdrivas.

 

ekblom_urklipp

 

 

Magnus Carlson:

 

Många har pratat om ”myten Hammarby”, en svårdefinierad rörelse från Södermalm som har gjort Hammarby till Skandinaviens största publikförening.

 

Men det är en berättelse som inte har skapat sig själv.

 

En av de personer som har gjort mest för att bygga denna berättelse har på olika sätt arbetat självuppoffrande för Hammarby sedan 1976, då han såg sin första match med Hammarby.

 

Han har varit drivande i olika stödprojekt när det har blåst kalla vindar runt klubben, allt från Bajen Aid, till jobbet som auktionsförrättare och producent av musikalbum där Sveriges artistelit har övertygats att sjunga om Hammarby. Han har skrivit sånger om Hammarby och avskedet till Söderstadion.

 

I dag är han en av Sveriges största artister som menar att det var norra läktaren på Söderstadion som fostrade hans starka sångröst.

 

Han har aldrig tvekat att låta Hammarby dela strålkastarljus med honom.

 

I otaliga intervjuer har han berättat om kärleken till Hammarby, nu senast i ett av Sveriges största tv-program som också blev ett hyllningsprogram till Hammarby för 2,1 miljoner tittare.

 

Med sitt outtröttliga arbete har han sällat sig till traditionen av Hammarbyberättare, med föregångare som Janne Halldoff och Kenta Gustafsson. Det är en berättelse som har varit mycket viktig för klubben.

 

magnus_urklipp

 

 

Kriterierna för hedersmedlemskapet:

 

Hedersmedlem skall vara en framstående person med uttalat Hammarbyhjärta, som är ett gott föredöme och fungerar som ambassadör för Hammarby Fotboll.

 

Personen skall ha varit engagerad i Hammarby Fotboll på ett förtjänstfullt sätt under lång tid.

 

Extra positivt är om man varit engagerad på flera olika sätt under denna tid, till exempel spelare, ledare, styrelseledamot.

 

Hedersmedlemskapet gäller från utnämnandet på livstid. Eller till dess vederbörande önskar utträde, alternativt har medvetet agerat på sådant sätt som har skadat föreningen.

 

 

Referatet från årsmötet 2017 publiceras under onsdagen.

 

Foto: hammarbyfotboll.se

Trocsidobanner
Hammarbykortet-sidobanner
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

600x600 Boxbanner

ANNONS