Årsmötet: Lilie Persson och Börje Lundberg hedersmedlemmar

Av Redaktionen, Publicerat för 2 månader sedan.

På kvällens årsmöte utsågs Lilie Persson och Börje Lundberg till Hedersmedlemmar i Hammarby IF Fotbollförening. Nedan finner du styrelsens motiveringar till hedersmedlemskapen.

 

Motivering Lilie Persson

 

950924 Fotboll, Dam, Folksam Cup, Hammarby - Älvsjö, 1-0: Matchvinnaren Lilie Persson jublar efter 1-0 © Bildbyrån - 19070

Foto: Bildbyrån

Det här är Hammarbyprofilen som var med och bärgade vårt efterlängtade första SM-guld i fotboll. En spelintelligent mittfältare och anfallare som gjorde tre mål under guldsäsongen trots sin unga ålder. Av en tidigare förbundskapten beskrivs denna Hammarbyprofil som en spelare som föredrog att klacksparka och dribbla framför att gå rakt på mål – är man bajare så är man. Efter hela 16 säsonger i grönvita färger fortsatte karriären vid sidan av planen på Hammarbys tränarbänk, innan den fortsatte med en mångårig position inom Sveriges landslag, där ansvaret för alla flicklandslag axlas i dag. Ja, vi talar givetvis om Lilie Persson, eller ”Fru Hammarby” som hon också kallas, en av våra mest lojala stjärnor och tongivande spelare genom tiderna.

 

Motivering Börje Lundberg

 

ALLSVENSKAN, HAMMARBY - GAIS, 2 - 1, MATCH ACTION. KENNEDY BAKIRCIOGLÜ HOPPAR UPP PÅ RYGGEN PÅ BÖRJE LUNDBERG, MATERIALFÖRVALTARE SVERIGE, EFTER FÖRSTA MÅLET MOT GAIS. JUBLAR, GLAD. keywords:FOTBOLL SPORT

Foto: Lars Rosengren

Ibland uppstår magi mellan människor, där en osannolik person når ut och berör oss, trots att de varken är stjärnor eller på pappret har uträttat stordåd. De behöver inte ens vara bäst på det de gör, de har bara en värme som får med sig alla i omgivningen. I Hammarby är stjärnorna i Laget Bakom Laget minst lika viktiga som spelartruppen. Under guldsäsongen 2001 hände det att den här personen ibland blev ombedd att dansa av publiken på Söderstadion. Det hände att våra stjärnor efter mål först valde att fira med honom innan de firade med lagkamraterna, bland annat på en ikonisk bild som fick Sören Cratz att rasa efter en match. Vi talar om Börje Lundberg, en ikonisk materialare som lämnade ett stort avtryck hos både fans och spelare.

 

 

Kriterierna för hedersmedlemskapet

Hedersmedlem skall vara en framstående person med uttalat Hammarbyhjärta, som är ett gott föredöme och fungerar som ambassadör för Hammarby Fotboll.

Personen skall ha varit engagerad i Hammarby Fotboll på ett förtjänstfullt sätt under lång tid.

Extra positivt är om man varit engagerad på flera olika sätt under denna tid, till exempel spelare, ledare, styrelseledamot.

Hedersmedlemskapet gäller från utnämnandet på livstid. Eller till dess vederbörande önskar utträde, alternativt har medvetet agerat på sådant sätt som har skadat föreningen.

 

 

Foto överst: Therese Back

ANNONSER

Comments

comments