Årsmötet: Stefan Magnusson och Ylva Johansson utses till hedersmedlemmar

Av Hammarby IF Fotbollförening, Publicerat för 1 år sedan.

På Hammarby IF Fotbollförenings årsmöte tillkännagav styrelsen två nya hedersmedlemmar – Bajen Fans grundare Stefan Magnusson och arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson. Styrelsens motiveringar till utmärkelserna läser du här.

 

 

Motivering Stefan Magnusson

 

Det är nog ingen underdrift att säga att Bajen Fans är en del av det moderna Hammarbys skapelseberättelse. Bajen Fans som var vår första fristående supporterförening har legat som ett fundament under föreningen i med och motgång, och även visat vägen för nya supportergrupper i Sveriges mest levande supporterkultur. Där ur har stora delar av läktarkulturen sprungit och där har stöd funnits när det blåst snåla ekonomiska vindar kring Hammarby.

 

Bajen Fans grundades i köket hemma hos Stefan Magnusson, och nu är det dags bjuda in honom i Hammarbys finrum och utse honom till en av två hedersmedlemmar i Hammarby Fotboll.

 

Men Stefans engagemang slutar förstås inte med Bajen Fans. Stefan har även suttit i Hammarby IF Fotbolls styrelse, och i dag känner många honom som en av upphovsmännen till traditionen att fira Nackas födelsedag på julafton, något som uppskattas av tusentals grönvita varje år och som blivit en viktig del i vår identitet. Stefan har lagt ner tusentals timmar på Hammarbys välgång och han arbetar i dag inom Hammarby Bandy.

 

Grattis Stefan, fortfarande i dag medlem nummer 1 i Bajen Fans!

 

 

Motivering Ylva Johansson

 

En grön tråd som går genom Hammarby är att alla är välkomna och ingen är för fin för att stå i klacken. Där står Hollywoodstjärnor, svetsare, rockstjärnor, regeringsministrar, arbetslösa, tjänstemän och alla andra med Hammarby gemensamt.

 

En av dessa har lagt ner ett omfattande engagemang inom Hammarby sedan slutet av 80-talet. Hon har varit lagledare för grönvita ungdomslag, suttit i damfotbollens styrelse och i många år drivit den viktiga Kanalplansfrågan med mera i Elitföreningen och förbundets anläggningskommitté. Hon har även agerat vigselförrättare åt Hammarbypar som gift sig på Kvarnen och i dag hittar vi henne ofta sjungandes på Hammarbys matcher.

 

När andra ministrar sitter på hedersläktaren står den här arbetsmarknadsministern i långsidesklacken där hon känner sig som mest hemma. Hon har gjort ett strålande arbete med att sprida hammarbyismen och därför vill vi i dag utse Ylva Johansson, till hedersmedlem i Hammarby Fotboll.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS