toggle menu

ANNONS

Astrit Selmani klar för Hammarby

Av Axel Pershagen, Publicerat för 2 år sedan.

Astrit Selmani har skrivit på för Hammarby. Han lämnar Varberg efter ett succéår, där anfallaren stod för 15 mål och sex assist på 24 matcher vilket ledde till seger i poängligan, och har skrivit ett fyraårsavtal.

– Jag bestämde mig tidigt och det är hit jag velat gå sedan länge, säger han.

 

Astrit Selmani lämnar Varbergs BoIS efter två säsonger starka säsonger där han först var högst bidragande till att laget överraskande tog sig direkt från nedflyttningskval till division ett till uppflyttning från Superettan till Allsvenskan 2019 med 15 mål och fyra assist. Året efter, den allsvenska debutsäsongen, fortsatte på inslagen väg. Återigen 15 mål, kryddat med sex assist, hjälpte Varberg till en elfteplats och nytt kontrakt.

 

– Astrit är som klippt och skuren för Hammarby. Det är en spelare vi har följt länge och som känns väldigt bra i rollen som nia hos oss. Med kombinationen av hans spelstil, personlighet och vinnarskalle är vi väldigt nöjda med värvningen av Astrit och känner att han kommer att passa perfekt i Hammarby. Det är inte vanligt med så unga spelare som vinner poängligan i Allsvenskan, efter bara två år i elitfotbollen och bara en säsong i Allsvenskan. Vi ser stor utvecklingspotential i Astrit, säger sportchef Jesper Jansson.

 

 

Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund:

– Astrit Selmani är en rak ersättare till Aron Jóhannsson som lämnade klubben tidigare i månaden. Ur ett kortsiktigt ekonomiskt perspektiv för 2021 är kostnaden för Astrit i princip densamma som vi hade haft för Aron om han hade varit kvar, så vi känner oss helt trygga med att vi inte tar för stora ekonomiska risker i den här affären. Rent praktiskt är det ju så att den stora delen av den här rekryteringen utgörs av den övergångssumma som vi betalar till Varbergs BoIS, den summan skrivs av över hela kontraktets längd på fyra år. Så den kostnaden vi har 2021 för övergången är 25 procent av övergångssumman. På lite längre sikt ser vi den här rekryteringen som en sund investering i en av Allsvenskans bästa unga spelare, där potentialen för en framtida försäljning naturligtvis är väldigt stor.

 

23-åringen själv om beslutet:

– Det känns otroligt skönt att ha det klart! Jag bestämde mig tidigt, har hela tiden vetat vart jag skulle hamna och det är hit jag velat gå sedan länge. Jag har vetat om det medan andra har skrivit allt möjligt. Jag är här nu, det är det viktiga, och mina förhoppningar är att vi bara ska ut och köra. Publiken – vi väntar på er.

 

Klicka här för att se anfallarens första HTV-intervju. Varmt välkommen till Bajen, Astrit!

 

Foton: G40 Studio.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS