toggle menu

August Mikkelsen klar för Hammarby

Av Tilde Ede, Publicerat för 1 vecka sedan.

Hammarby är överens med August Mikkelsen som nu har skrivit ett avtal med klubben som sträcker sig över fem år efter att Hammarby nått en överenskommelse med norska Tromsø IL. Den offensivt lagda 22-åringen ansluter nu till truppen i Spanien. 

 

– August är en väldigt spännande spelare. Jag ser framför mig en publikfavorit på Tele2 Arena. August är oerhört kvick, duktig en mot en och i sista tredjedelen. Om man ska tala tränarspråk; väldigt bra på att vända upp mellan linjerna. När vi möter låga lag kommer August kunna härja runt rätt vilt. En spektakulär spelare som jag tror vi kommer få stor glädje av, säger Jesper Jansson. 

 

Mikkelsen lämnar moderklubben och fördelseorten Tromsø efter fyra år med laget i Elitserien och många år som ungdomsspelare. Han började sin seniorkarriär i Tromsdalen efter att ha lånats ut under sommaren 2018 men återvände till Tromsø inför säsongen 2019 där han även fick göra sin debut i Elitserien. Under 2021 nominerades han som en av tre spelare för att vinna Elitseriens “Unga spelare”. Under fjolårets säsong gjorde han sju mål och fem assist på 26 matcher och bidrog till en sjundeplats i Elitserien, han har med sitt offensiva spel blivit populär bland Tromsøs supportar och röstades, efter säsongen 2022, fram som årets spelare. Mikkelsen har även hunnit med att representera sitt hemland i landslagströjan både för U19 och U21. 

 

Mer från August följer under kvällen. Varmt välkommen till Hammarby!

 

Foto: G40 Studio

ANNONSER

Comments

comments