toggle menu

Axel Sjöberg till Hammarby från Frej – ”En av flera spelare som tagit kliv”

Av Love Gustafsson, Publicerat för 2 år sedan.

Ytterbacken Axel Sjöberg tar klivet över från samarbetsklubben IK Frej till Hammarby. 20-åringen har skrivit ett 18-månaderskontrakt med option om ytterligare ett år med Hammarby, och han är en av flera unga spelare som visat framfötterna i Frej, enligt sportchef Jesper Jansson.

– Axel är en spelare med stor energi som gjort väldigt bra ifrån sig, liksom flera andra spelare i Frej, säger han.

 

Axel Sjöberg värvades till IK Frej sommaren 2019. Den Helsingborgsbördige ytterbacken tar nu klivet upp i Hammarbys A-trupp.

– Axel är en spelare som visat väldigt god attityd och är en ytterback som spelar med stor energi och fart. Vi är mycket nöjda med hans utveckling, och väljer nu att ta över Axel på ett Hammarbykontrakt. Axel kommer dock att stå på utlåningslistan som gör att han kan fortsätta spela matcher i Frej, och samtidigt vara tillgänglig för Hammarby, säger Jesper Jansson.

 

Under våren har spelare som Kalle Björklund, Oliver Dovin, Emil Roback och Aimar Sher varit uppsatta på den så kallade utlåningslistan, ett system som Jesper Jansson tycker har fallit väl ut för Hammarbys del.

– Det gör att vi säkerställer matchning för våra yngre spelare, som samtidigt höjer vi nivån på IK Frej. Dessutom är det flera spelare i Frej som verkligen är på gång – som precis som Axel spelar med mycket energi och attityd. Inte minst Aziz Outtara Mohammed, men eftersom inte han är EU-medborgare kan vi inte ha honom på listan, så vi får se hur vi gör med hans trupptillhörighet nu under transferfönstret, säger Jansson.

 

De konsekvenser coronapandemin inneburit gör att det transferfönster som nu är öppet blir speciellt.

– Vårt ekonomiska svängrum är ju ytterst begränsat, och det gör att vi får jobba med och inventera det vi har internt, och det behöver man verkligen inte se som en nackdel. Som sagt, det är många spelare både i Frej och i våra akademilag som ser mycket intressanta ut. Nu får vi också äntligen hit Akinkunmi Amoo som anländer från Nigeria till nästa vecka. Det är också en ung spelare, med en extrem talang.

 

Det står nu också klart att samarbetsklubben IK Frej tar in 22-årige mittfältaren Alfred Ajdarevic på lån året ut från Örebro SK.

– Det är en bra spelare som kommer att bidra till och höja den goda utvecklingsmiljö vi har etablerat i Frej. Vi är som sagt väldigt nöjda med det upplägg vi kan erbjuda här i Hammarby, med vår akademiverksamhet och samarbetet med Frej. Vi är övertygade om att fler kommer att följa Axel Sjöbergs väg i framtiden, avslutar Jesper Jansson.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS