toggle menu

#BackaTallkrogensIF – Bevara Tallkrogens BP/Valsknopp BP som fotbollsplan

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Stockholms stad planerar att riva Tallkrogens Bollplan/Valsknopp Bollplan för att ersätta den med ett aktivitetscenter för andra idrotter. Detta motsätter sig sex klubbar i södra Stockholm, inklusive Hammarby, eftersom planbristen inom Stockholmsfotbollen är akut. Ordförandena för de sex klubbarna förklarar här varför Tallkrogens Bollplan/Valsknopp Bollplan måste bevaras.

 

• Konstgräsbristen i Stockholm är alarmerande. Antal lag i St: Erikscupen har under de senaste 20 åren ökat med över 100 procent, från 2 839 lag år 1997 till över 5 700 lag år 2021. I dag utgör fotboll 33 procent av alla idrottsaktiviteter för barn och ungdomar i Stockholm och över 100 000 barn är varje helg igång i olika seriespel och aktiviteter inom fotboll, en tredjedel av dem är flickor. Detta är mycket positivt och något vi vill fortsätta att utveckla i framtiden.

 

• Tillströmningen till sporten innebär en ökning med drygt 50 000 spelare på tjugo år. Den största ökningen står flickfotbollen för. För att fortsätta utveckla fotbollen krävs därför ytterligare konstgräsplaner för matcher och träning. Störst behov finns i Stockholms kommun där det totalt skulle behövas minst 15 fullstora planer för att täcka det växande behovet enligt Fotbollens Spela, Leka och Lär.

 

• Tallkrogens Bollplan/Valsknopp Bollplans centrala läge och närhet till skola och tunnelbana gör att samtliga undertecknade klubbar anser att detta är en plan som bör fortsätta att prioriteras som fotbollsplan. Nu planerar istället Stockholms stad att riva fotbollsplanen och ersätta den med ett aktivitetscenter för andra idrotter. Många idrotter lider brist på anläggningar och vi tycker det är bra att det satsas på att bygga nytt, men vi tycker det är fel att idrotter ställs emot varandra. En ny idrottsanläggning bör inte byggas på bekostnad av en värdefull fotbollsplan. Med den akuta brist på plantider som råder i Stockholm uppmanar vi klubbar staden att tänka om och istället för att riva Tallkrogens Bollplan/Valsknopp Bollplan, belägga den med konstgräs och rusta upp den för framtiden.

 

• Tillsammans har vi klubbar över 9 000 aktiva fotbollsspelare som alla bor granne med Tallkrogens BP/Valsknopp BP. Trots att vi klubbar samarbetar med varandra och delar på minsta kvadratmeter på fotbollsplanerna i området så räcker inte träningstiderna till. Tallkrogens IF har haft Tallkrogens BP/Valsknopp BP som hemmaplan sedan 1935. De har under året i kamratlig anda delat med sig av träningstider till grannklubbarna.

 

 

Vi backar Tallkrogens IF
Tallkrogens BP/Valsknopp BP bör prioriteras som fotbollsplan och bör skyndsamt beläggas med konstgräs. #BackaTallkrogensIF

Catarina Carlén, ordförande Tallkrogens IF 

 

Beatrice Lönnqvist, ordförande Enskede IK

 

Jane Lundgren Ericsson, ordförande Bagarmossen Kärrtorp BK

 

Mattias Fri, ordförande Hammarby IF FF

 

Tobias Mossop, ordförande Sköndals IK FK

 

Claes Svedenstedt, ordförande Spårvägen FF

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS