Bajen Fans arbete i Söderort fortsätter

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Insamlingen till Bajen Fans sociala projekt Grow Söderort, som vill hjälpa ungdomar att bryta utanförskap och destruktivitet, drar nu igång igen. Under den här säsongen kommer arbetet fördjupas. Här berättar projektansvarig Christoffer “Bajenprästen” Abrahamsson mer om arbetet. 

 

Bajen Fans sociala projekt som samlas under namnet Grow Söderort, tog under 2018 nya steg när fotbollslaget Bajen Fans Colombia grundades. Arbetet i Colombia sker i samarbete med Saturnusstiftelsen och Bajenlegenden Sebastian Bojassen. Projektet omfattar omkring 100 ungdomar och bedrivs i La Marina, med särskilt fokus på utsatta pojkar och flickor som genom fotbollen får framtidstro och verktyg för livet. 

 

Arbetet i Stockholm omfattade under föregående år 30 ungdomar. Sedan 2013 har nästan 350 000 kronor samlats in som omvandlats till 292 säsongskort. Utöver det har supporterträffar anordnats och andra sociala projekt bedrivits. 

 

Kan du berätta mer om arbetet Bajen Fans gör här i Söderort? 

– Vi har under lång tid haft olika sociala initiativ i södra Stockholm, men sedan 2013 har vi arbetat mer organiserat med våra projekt. Vi haft ett särskilt fokus på att ge ungdomar som lever i socioekonomiska utanförskap ett säsongskort och på så sätt försökt underlätta för dem att bryta med destruktiva mönster. 

 

Under fem års tid har Grow Söderort samarbetat med Hammarby Fotboll och de två ideella föreningarna Mötesplats Vårberg och LOS Fruängen som båda har en koppling till Fryshuset. I år kommer arbetet fördjupas. 

 

– Vi har haft ett möte och kommer ha ett till nu i januari där beslut ska tas. Målsättningen är att ge de ungdomar som ingår i Grow Söderort mer aktiv hjälp för att de ska kunna bli mer självständiga och få en ljusare framtid. 

 

Hur kan bajare stötta arbetet i Söderort?

– Enklast är att man swishar till 123 615 65 82 och märker det med Grow Söderort. Eller att man ger via Bankgiro 837-5313 och märker även då med Grow Söderort. Vi behöver omkring 70 000 kr i år. En hög siffra – men hittills har vi nått våra mål varje år. Utöver det får gärna grönvita företagare som vill sponsra projektet mejla mig på christoffer@bajenfans.se.

 

– Jag vill också avslutningsvis tacka alla bajare som uppmuntrat och stöttat projekten i Colombia och i Stockholm. Det vi tillsammans åstadkommer är något unikt och det vi gör betyder väldigt mycket för dem som är involverade i vårt arbete. Så vi får vara stolta tillsammans. 

ANNONSER

ANNONS