toggle menu

Bajen Forever – exklusivt glas framtaget i samarbete med Orrefors glasbruk

Av Redaktionen, Publicerat för 8 månader sedan.

I samarbete med Orrefors glasbruk har Hammarby Fotboll tagit fram ett exklusivt glas som nu går att förbeställa hos Bajen Premium. Glaset är designat av konstnären Erika Lagerbielke som hämtat inspiration från Lennart ”Nacka” Skoglunds legendariska hörna och den årliga supportermarschen vid seriepremiärerna, och gett glaset namnet Forever.

 

Idén till att ta fram ett glas exklusivt designat för Hammarby Fotboll föddes vid årets början, och nu har den realiserats efter en process som drivits av Hammarby, Bajen Premium, Orrefors glasbruk och konstnären Erika Lagerbielke

– Det känns fantastiskt kul att det här har blivit verklighet och vi är nu spända på hur det här glaset ska tas emot. Det är första gången Orrefors gör ett glas för en fotbollsklubb någonsin, och vi är väldigt nöjda och stolta över slutresultatet. Slår det här väl ut planerar vi att släppa fler glastyper inom Forever-serien, säger Joakim Ståhl, affärsområdeschef Hammarby.

 

 

Erika Lagerbielke som har designat glaset bor och verkar på Södermalm och passerar varje dag statyn över Lennart ”Nacka” Skoglund på väg till sin ateljé. Statyn, som ju gestaltar Nackas legendariska hörna som han skruvade in i sin comeback i Hammarby, väckte idén till glasets gravyr.

– Jag ville fånga den perfekta skruven, och så tänkte jag på marschen som går längs Götgatan varje år, massor med människor, flaggor och ränder. Så det blev som en lång, randig flagga som slingrar sig runt glaset. Jag har haft en tät dialog med Hammarby, och vi har lagt ner mycket omsorg på detaljerna. Glaset heter Forever, och det syftar på relationen supportrarna har till klubben som ju är livslång, berättar Erika Lagerbielke.

 

 

Glasen levereras i en Hammarbypräglad presentförpackning med två glas i varje till en kostnad av 595 kronor paret. Det finns nu att förbeställa på Bajen Premium, och levereras under vecka 50-51.

 

Missa inte filmen om arbetet med glaset i spelaren ovan!

 

Klicka här för att göra din beställning

 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS