toggle menu

Bajen förlänger med Emma Jansson

Av Mattias Jansson, Publicerat för 2 år sedan.

80 mål på 150 matcher blir fler. Det törs vi utlova när det nu står klart att Emma Janssons tjänst i Bajen-skruden förlängs med två år. Jansson gjorde själv 17 baljor och låg även bakom ett dussin av lagkamraternas pytsar – det säger sig självt att hon var oerhört viktig för säsongens uppflyttning till OBOS Damallsvenskan. – Jag ser Emma som en viktig del i Hammarbys fortsatta framgångar, säger sportchef Johan Lager.

 

Emma Jansson har under sina sju säsonger i Hammarby stått för 150 tävlingsmatcher och det har alltså blivit hela 80 baljor för anfallaren. I sin mer släpande roll under 2020 delade hon interna assistliga-segern med June Pedersen; dussinet fullt. Ja, och så hittade hon ju nätmaskorna själv ibland – 17 strutar av Bajens 76 räckte till en andraplats i Elitettans skytteliga och seger i den interna, ett mål före Emilia Larsson.

 

Så mycket som Emma Jansson hunnit uträtta i Bajen, är det lätt glömt att hon går in i den kommande säsongen som 24-åring. Jansson anslöt från Sollentuna FK sommaren 2012 och var då alltså blott 16 bast. Anfallstalangen fick starta sex av nio Norrettan-matcher, denna fotbollens sista säsong innan serieomläggningen, när Hammarbys sjätteplats innebar kvalificering för den nya Elitettan.

 

Foto: Peter Jonsson

 

Emmas allra första A-lagsmål för HIF kom den 1 augusti borta mot Vasalund – och inhopparen avgjorde dessutom matchen då hon rakade in 2-1 med bara sex minuter kvar. Hon var ju väldigt ung men målsinnet märktes av, minns Cathrine Dahlström. Ytterbacken har ju sedan kamperat ihop med Jansson i Bajen under stora delar av karriären. Med undantag för korta allsvenska sejourer i Eskilstuna United och Karlslund har anfallaren fortsatt representerat HIF, och växt fram som en av de stora profilerna på Hammarby IP.

 

Och många fler avgörande mål har det onekligen blivit. Nästa stora utmaning för Jansson och Bajen blir att leverera på allsvensk nivå, på allvar. Av de där 80 strutarna har 70 gjorts i Norrettan, Elitettan och Svenska Cupen vilket ju går i linje med hur tufft HIF tidigare haft att etablera sig i finrummet. När det nu ska det vara slut på lindansandet blev ett av de första besluten att behålla pusselbiten med nummer 10 på ryggen.

 

Foto: Henric Wauge

 

Jansson själv om förlängningen:

– Det känns såklart jättekul att ha två nya år att se framemot! Det har alltid varit mitt mål att ta tillbaka Hammarby till finrummet och när vi nu nådde det kändes det som ett självklart val för mig att fortsätta resan med Bajen – för vi är inte nöjda än. Nu hoppas vi bara att publiken snart får komma tillbaka så vi får uppleva magin på Hammarby IP tillsammans igen, säger Emma.

 

– Vi är glada över att Emma har förlängt, jag ser henne som en viktig del i Hammarbys fortsatta framgångar. Hon har utvecklat sitt spel och blivit en mer mogen spelare, säger Johan Lager

 

Foto överst: Johan Gustafsson

ANNONSER

Comments

comments