toggle menu

Bajen förlänger med Lawlaw Nazeri och Ellinor Johansson

Av Redaktionen, Publicerat för 2 år sedan.

Hammarby har förlängt avtalen med mittfältarna Lawlaw Nazeri och Ellinor Johansson. Båda kontrakten löper över 2020.

 

Nazeri var bland de första nya namnen som anlände inför 2019, efter flera säsonger i Tyresö och Division 1. Vänsteryttern öppnade målkontot i Bajen under Svenska Cupens gruppspel, när hon stänkte dit det matchavgörande 3-2-målet i den första omgången borta mot Ljusdal. I Elitettan skulle 20-åringen sedan noteras för 1+1 på elva framträdanden.

 

– Jag tycker att “Lalle” tog flera kliv framåt under förra säsongen, trots att hon inte lyckades spela till sig en ordinarie plats. Vi ser att hon har en bra högsta nivå, besitter spännande egenskaper och vi tror att den här omgivningen är bra för henne att kunna ta ännu fler steg i.

 

Även Johansson anslöt inför förra årets säsong, när flyttlasset bar från Sundsvall till huvudstaden. Efter två säsonger i Sundsvalls DFF, med fem mål på 45 starter som facit, var det alltså dags för nästa utmaning och i sin första grönvita säsong blev det spel i sju matcher.

 

– Ellinor är en extremt klok spelare som vi tycker bidrar till en bra verksamhet både på och vid sidan om träningsplanen och ger alltid sitt yttersta för laget. Inför 2020 har vi en tuff konkurrenssituation på innermittfältet, men hon har bestämt sig för att utmana på allvar, vilket vi ser fram emot väldigt mycket, och jag vet att hon kommer ge allt när väl chanserna till spel kommer.

 

Spelarna själva om sina beslut

 

Lawlaw:

– Jag är väldigt glad över att ha förlängt med Bajen och ser fram emot att fortsätta min utveckling i den grönvita tröjan! Jag ser 2020 som en grym utmaning och det ska bli spännande att se vart säsongen leder för vår del.

 

Ellinor:

– Det känns jättekul att få fortsätta spela för Hammarby och i en såpass proffsig och utvecklande miljö. Jag ser fram emot den kommande säsongen väldigt mycket!

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments