toggle menu

Bajen tecknar avtal med Alioum, Fofana och Kingsley

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Nu står det klart att Hammarby tecknar avtal med Saidou Alioum Moubarak, Ibrahima Brèze Fofana och Kingsley Gyamfi. Samtliga avtal sträcker sig över fyra år och de startar nu upp sin träning med A-laget och HTFF. 

 

– Kontrakten vi skrivit med dessa spelare är med Hammarby Fotboll AB. Det innebär att de tillhör Hammarby Fotboll AB och spelar och tränar där vi bedömer att det är lämpligt. Kingsley kommer i första hand att träna med HTFF medan Alioum och Fofana kommer att träna med A-laget, säger chefscout Mikael Hjelmberg om rekryteringarna. 

 

 

– Vi bedriver HTFF och A-laget som två separata lag, men som en och samma organisation. Alla gemensamma delar som tränarfunktioner, fys, analys, scouting och rekrytering ligger under samma tak. Samverkan mellan Martís och Imads tränarteam vill vi ska vara så tight och bra som möjligt, så att vi hela tiden kan följa upp spelare som går mellan trupperna i både träning och match. Detta ger möjlighet för unga spelare att få bra träning men även regelbunden speltid på seniornivå. Det är svårt i dagens fotboll att gå från att spela juniorfotboll till att konkurrera om en plats i ett topplag i Allsvenskan. Därför ser vi HTFF som ett utmärkt mellansteg där vi kan göra spelare ännu mer redo för A-lagsfotbollen, säger Mikael Hjelmberg. 

 

Saidou Alioum Moubarak

Foto: Mattias Saaranen

 

19-årige vänsteryttern från Kamerun kom under sommaren 2022 på lån från akademiverksamhet i norra Kamerun. Nu har Alioum skrivit ett avtal med Hammarby som sträcker sig över fyra år och har startat upp sin träning med A-laget. 

 

Hjelmberg om Alioum:

– Alioum såg vi för första gången 2019, och sedan dess har vi följt honom och hans framfart. Han kom upp till oss för provspel under våren 2022. Sedan lånade vi honom under hösten från hans akademi i norra Kamerun. Det har nu mynnat ut i att vi har köpt loss Alioum och skrivit ett längre avtal som sträcker sig fyra år framåt. Alioum är med på lägret i Marbella och tanken är, precis som med Fofana, att han ska konkurrera om en plats i A-truppen fullt ut.

 

 

Ibrahima Brèze Fofana 

Foto: Mattias Saaranen

 

20-årige centrala mittfältaren från Guinea kom under sommaren 2022 från Club Brugge. Även Fofana har skrivit ett avtal med Hammarby som sträcker sig över fyra år och har nu startat upp sin träning med A-laget.

 

Hjelmberg om Fofana:

– I fallet med Fofana så bröt han sitt avtal med Club Brugge under sommaren 2022. Vi valde att agera väldigt snabbt och tog in honom på ett korttidskontrakt. Under hösten har han gjort det väldigt bra och vi bedömer att han kan bli riktigt värdefull för klubben. Tanken är att även han ska konkurrera fullt ut om en plats i A-laget.

– Vi såg redan under 2019 när han representerade Guinea i Afrikanska mästerskapen för U17. Då var han inte möjlig för oss att plocka in, utan det blev Club Brugge. Nu har han både hunnit debutera samt varit lagkapten för Guineas A-landslag. Det är en väldigt spännande spelare som vi skrivit ett längre avtal med.

 

 

Kingsley Gyamfi

Foto: Bildbyrån

 

18-årige mittbacken från Ghana kom även han från akademiverksamhet till Hammarby under sommaren 2022 och tog plats i U19-laget. Nu startar han upp sin träning med HTFF, även Kingsley har skrivit på ett avtal som sträcker sig över fyra år. 

 

Hjelmberg om Kingsley:

– Kingsley har vi scoutat på plats i Ghana där han gav ett väldigt bra intryck på oss. Vi lånade Kingsley från hans akademi under hösten 2022. Han spelade då i Bajens U19-lag, och är född 2004. Vi valde även där att utnyttja en köpoption från hans akademi i Ghana. Kingsley kommer att starta upp med HTFF under 2023 och vi har även där skrivit ett avtal på fyra år. Han spelar som mittback, och vi ser stor potential i honom. Jag kan tänka mig att han gör en liknande resa som Aziz, som även han startade upp i U19 en gång i tiden, och ser faktiskt en ännu större höjd i Kingsley.

 

Foto längst upp: Bildbyrån & Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments