Bajen värvar Emilia Larsson

Av Mattias Jansson, Publicerat för 8 månader sedan.

Hammarby har i dag gjort klart med IFK Norrköping Emilia Larsson. 20-åringen stod i år för 21 baljor på 19 matcher när ”Peking” sånär nådde Elitettan-kvalplatsen, och blev med det tredje bästa målskytt i sin Division 1-serie. Anfallaren har tidigare gjort elva allsvenska matcher för Linköpings FC och fem U17-landskamper.

 

– Att välja Hammarby kändes som ett självklart val för mig. Jag har fått en bra känsla för klubben och ambitionerna. Det känns som rätt steg för mig i min framtida utveckling och för min framtida karriär, säger Emilia Larsson.

 

– Emilia är en offensiv spelare som kan hålla till såväl som forward och som offensiv mittfältare. Hon vill framåt och andas fotboll varje vaken sekund. Hon kom fram tidigt i Linköping och har trots sin ringa ålder skaplig erfarenhet av spel på hög nivå, säger Hammarby Fotbolls sportchef Johan Lager.

 

Emilia Larsson har kvartersklubben IK Östria Lambohov som moderklubb, men fick det mesta av sin fotbollsfostran i Linköpings FC. Där debuterade hon i A-laget redan som 15-åring, i Svenska Cupen. 2014 och 2015 gnuggade hon sig närmre att färga på seniornivå, med ett inhopp i Damallsvenskan vartdera året, och nästa säsong blev chanserna i stjärnspäckade LFC fler. Den 2 september 2016 gjorde då 18-åriga Larsson sitt första allsvenska mål, mot Kvarnsveden, och sammantaget luftades hon detta år från bänken vid nio tillfällen.

 

Helt belåten med detta var inte Larsson, som behövde en nystart, och 2017 fann utmaningen hos länsgrannen IFK Norrköpings rätt så nystartade damverksamhet. ”Peking”, som missade att ta en plats i Elitettan då serieomläggningen skapade serien 2013, har sedan dess jagat avancemanget. Nära har det varit flera gånger – bland annat i år. Resultatraden 17-2-3 räckte dock inte; Jitex tappade än färre poäng. Bästa målgörare i IFK: Emilia Larsson, som med 21 pytsar blev trea i Division 1 mellersta Götalands skytteliga. Och hon nådde alltså Elitettan ändå 2019 – genom spel i Bajen 2019.

 

Varmt välkommen till Hammarby IF, Emilia!

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments