ANNONS

Bajenlirare laddar för seriepremiär med IK Frej

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarbys samarbetsklubb IK Frej har sin seriepremiär i Superettan samtidigt som Bajen, och det med påtagligt grönvitt inslag. Tre Hammarbyspelare är utlånade fram till sommarfönstret, och ytterligare fem spelare står på den så kallade lånelistan som gör dem tillgängliga för både Frej och Hammarby.

 

Hammarbys samarbete med IK Frej inleddes under fjolåret och fördjupades till årets säsong. Tränare är Lucas Syberyjski och Stefan Olsson är manager, duon som förra året ledde Hammarbys U19-lag. 2018 lånade Hammarby ut Marcus Degerlund, Dusan Jajic och Rebin Asaad till Frej, och när årets Superettan nu drar igång finns Abdul Halik Hudu, Oscar Krusnell och Zé Vitor på lån i Frej först och främst fram till sommarfönstret. Dessutom står Marcus Degerlund, André Alsanati, Olle Edlund, Kevin Jarrett och målvakten Oliver Nnonyelu Dovin på den så kallade lånelistan (möjligt för spelare upp till 21 års ålder som är svenska medborgare, eller medborgare i ett som omfattas av Schengenavtalet) vilket betyder att de kan kallas in till Hammarbys U19-lag, eller A-lag, med kort varsel.

 

Spelare på lånelistan kan bytas ut under pågående säsong.

 

– Vårt fördjupade samarbete med Frej har börjat mycket lovande och det är en väldigt spännande trupp de har till årets serie. Med det här upplägget får våra spelare matchning på hög nivå vilket är avgörande för deras utveckling, och vi följer dem självklart mycket nära. Frej har också värvat ett antal spännande, lovande spelare som ska bli mycket intressanta att följa under året. Som sagt, vi är väldigt nöjda med samarbetet så här långt som är övertygade kommer att gagna båda klubbar, och Lucas och Stefan gör ett fantastiskt jobb, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

IK Frej inleder Superettan på bortaplan mot IK Brage nu på måndag med start klockan 19 på Domnarvsvallen.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS