Bajensiffror - islossningen mot Falkenberg på djupet

Av David Sumpter, Publicerat för 3 månader sedan.

Hammarby slog Falkenberg 6-2. Men hur var matchen ur ett matematiskt perspektiv?

Matematikprofessorn David Sumpter som jobbar med datanalys åt Hammarby Fotboll tar oss igenom några detaljer från måndagen. Något som kommer är ett stående inslag efter herrarnas allsvenska matcher. 

 

 

  • Expected Goals hittills den här säsongen

Man kan se att vi dominerar matcherna mot svagare motstånd men har problem mot lagen som ligger bland de fyra, fem bästa. Det är upplyftande om man tittar på våra kommande matcher och som jag har skrivit i tidigare rapporter är det just i dessa matcher, mot på pappret svagare motstånd, som det är viktigast att samla på sig poäng över en säsong. 

 

Det kan vara intressant att ha i åtanke att även om vi är favoriter i samtliga kommande åtta matcher är sannolikheten att vinna alla dessa bara ungefär 10 procent. Det kan vara värt att ha med sig.

 

  • Matchstatistik

Vi dominerar matchen totalt och har 3,65 mot 0-72 i xG. Vi släppte in dem i matchen en smula i andra halvlek men totalt var det här en imponerande prestation.

Vi ligger också klart över vår målsättning om 15-20 procent bollinnehav på planens sista tredjedel.

  • Spelaranalys

Över de fem senaste matcherna är dessa de fem spelare som bidragit mest till det offensiva spelet, utifrån antalet spelade minuter.

 

Det här visar att våra mest effektiva anfall kommer på vänsterkanten, från Darijan och Jeppe och genom Dennis och Mujo. 

 

 

 

ANNONSER

Comments

comments