ANNONS

Bajensiffror - Sommarens bästa defensiv

Av David Sumpter, Publicerat för 1 år sedan.

Matematikprofessorn David Sumpter som jobbar med dataanalys åt Hammarby Fotboll sätter siffror på Bajens spel och konstaterar att Helsingborgsmatchen statistiskt var den bästa laget presterat defensivt sedan juniuppehållet.

 

Trots det sena målet var det här den bästa matchen sedan sommarvilan. Här är xG från de sju senaste matcherna:

Bilden nedan visar var bollen spelats i snitt under de senaste sju matcherna tillsammans med xG där den övre är offensiven och den nedre defensiven. 

 

Vi har konstant varit starka genom hela matcherna. Vi gör 0,91 xG innan halvtidsvilan och 0,95 xG efter i snitt. Vi fortsätter att anfalla med samma frenesi genom hela matcherna och övergår från bollinnehav till kontringsinriktat fotboll i slutet av matcherna. Vi har som mest problem under matchernas sista halvtimmar. Bakåt släpper vi till 0,25 xG i snitt i första halvlek och 0,63 i den andra.

 

I just den här matchen mot Helsingborg såg vi en förbättring defensivt. Vi hade väldigt mycket bollinnehav något som hjälpte oss att försvara ledningen. Det är värt att notera att Helsingborg hade ett av de bästa anfallen i allsvenskan på sistone (sjua i allsvenskan i xG sedan uppehållet) men att vi ändå kontrollerade dem. 

Vi kontrollerade matchen helt fram till de sista tio minuterna och gästerna hade bara fem avslut.

Trots deras mål försvarade vi oss bättre under de sista 30 minuterna än vi gjort de senaste sju matcherna.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS