toggle menu

Bajentalanger matchas i Elitettan med Älvsjö AIK

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Hammarby inleder ett utbyte med Elitettan-klubben Älvsjö, som ger tre flicklandslagsspelare möjligheten att få värdefull rutin av seniorfotboll på hög nivå under hösten. Bella Andersson och Smilla Holmberg kommer att matchas hos söderortsgrannen under hösten, men samtidigt finnas tillgängliga för spel i Bajen, medan Amanda Sundström lånas ut.

 

17-åriga offensiva mittfältaren Sundström har deltagit i träningsmatcher med A-laget, löpstarka ytterbacken Smilla Holmberg har hoppat in i tre damallsvenska matcher hittills i år och mångsidigt defensiva Bella Andersson har hunnit debutera borta mot IFK Kalmar.

 

– Utbytet med Älvsjö ger oss ytterligare möjligheter att erbjuda speltid för våra unga spelare. Det underlättar att Arris Tsilichristos, tidigare F17-tränare i Bajen, är huvudtränare och att Janne Lundberg är sportchef. Vi hoppas detta gynnar båda parter på kort och lång sikt, säger sportchef Johan Lager.

 

 

Tsilichristos har för övrigt också en bakgrund som ishockeyback i HIF, medan Lundberg är son till legendariske materialförvaltaren Börje och lirade ungdomsfotboll med Bajen.

 

 

Foto, Holmberg i landslagsdressen: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS