ANNONS

Bästa försäljningsstarten någonsin - "Helt otroligt"

Av Axel Pershagen, Publicerat för 2 månader sedan.

Förra säsongen slog Hammarby Fotboll sina egna säsongskortsrekord på både herr- och damsidan. Då såg vi också den bästa försäljningsstarten någonsin. I år har den överträffats.
– Det vi såg första två dygnen 2020 har vi redan passerat efter fyra timmar. Under omständigheterna är det helt otroligt, säger biljettansvariga Josefine Gasslander.

 

Inför säsongen 2020 sålde Hammarby Fotboll 430 säsongskort till damernas matcher i Elitettan och herrarnas allsvenska säsongskort slog i taket när alla 16 000 säsongskort som fanns till försäljning sålde slut. Sedan dess har en pandemi lamslagit hela världen. Det spelades en säsong på Tele2 Arena utan publik och på Hammarby IP tilläts som mest 50 åskådare i ett fåtal matcher i säsongens slutskede. Trots de förutsättningarna har årets säsongskortsförsäljning fått en rekordstart som redan är bättre än fjolårets. 

 

2020 noterades den bästa starten någonsin efter två dygn när 1 400 säsongskort till herrarna var sålda. Under samma tid sålde damerna 50 säsongkort. I år passerades 1 400 säsongskort klockan 17.00 – bara fyra timmar efter att förnyelseperioden öppnat. Under samma tid såldes dessutom 80 kort till damernas matcher – en 60-procentig ökning jämfört med vad som såldes på två dygn i fjol.

– Vi kanske inte borde bli överraskade längre, det känns som att våra supportrar alltid överträffar sig själva när det handlar om lojalitet och engagemang. Samtidigt kan vi inte bortse från de yttre omständigheterna med en världsomspännande pandemi, ovisshet inför säsongen 2021 och självklart även att många hushåll drabbats hårt ekonomiskt av omständigheterna. Att då inleda försäljningen starkare än under rekordåret 2020 är faktiskt lite överraskande, säger biljettansvariga Josefine Gasslander och tillägger:

 

– Samtidigt vet våra supportrar vid det här laget att säsongskortsinnehavarna kommer att prioriteras när publik återigen kan välkomnas på våra matcher och blir den tillåtna kapaciteten lägre än antalet sålda säsongskort är just säsongskortet den enda chansen man har att få se matcherna live. Och längtan är nog väldigt, väldigt stor just nu. Sen kan ju alla följa medierapporteringen och nu när vaccinationerna är igång hoppas vi givetvis på att vi går mot ljusare tider och att vi snart ses igen. På plats.

 

Klicka här för att läsa mer om hur du kan förnya säsongskortet.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS