Beleklägret dag 13 - internmatch, Niko-hattrick och offsidekontroverser

Av Axel Pershagen, Publicerat för 6 månader sedan.

Lägret i Turkiet avslutades med ett taktiskt pass och en internmatch där Niko Djurdjic blev matchvinnare med tre mål och en assist i 4-2-segern.

 

Väder? Bra förutsättningar för fotboll. Inte överdrivet varmt och solen oftast gömt bakom lätta moln. Men behagligt.

 

Vilka var med på träningen? På förmiddagens taktikpass var alla med, sånär som på rehabduon Junior och Kalle. I eftermiddagens internmatch stod även Imad Khalili och Dennis Widgren över på grund av sargade kroppar efter hårt tränande.

 

Vad tränade de på? Taktiskt nötande på förmiddagen och internmatch på eftermiddagen. Lagen delades upp enligt följande: Solheim, Sander, Odilon, Fällman, Jean, André, Dulle, Darijan och Niko i det vinnande laget. På andra sidan stod Simon, Fenger, Douglas, Degen, Vladi, Tim, Mujo, Leo och Ze Vitor. Målvakter varierades. 

Matchen slutade 4-2 efter en sprakande andra halvlek. I den första blev Niko ensam målskytt när han nickade in 1-0. Han assisterade även Sander Svendsen fint när han tog ner ett inlägg och spelade bak till Sander som distinkt satte bollen i nät. Det målet vinkades dock bort (mycket, mycket tveksamt) och 1-0 stod sig till paus (matchen spelades två gånger 20 minuter på aningen mindre plan med nio utespelare i varje lag). 

I den andra halvleken slog Dulle tidigt en mycket fin djupledsboll till en framstörtande Mats Solheim på vänsterkanten. Norrmannen fick till ett perfekt, lågt inlägg som Niko stötte in till 2-0. Även 3-0 kom från Niko med norsk assist. Den här gången Sander som hittade Niko centralt. Där vände han bort sin back och placerade in 3-0 i bortre hörnet. Det kunde blivit 4-0 när André fick ett skottläge och dammade av en boll som gick klockrent i ribban men sen vaknade det andra laget.

 

De reducerade med två snabba. Först ett inlägg från Vladi som Tim mötte centralt i boxen och dunkade upp i nättaket och senare visade Ze Vitor fin styrka när han höll bort sin markering på en längre boll och skarvnickade fram Leo i djupled. Där hade Leo inga problem att placera in 3-2 och det var jämnt i några minuter.

Sen dödade André matchen. Niko slog en perfekt boll i djupled som André löpte ikapp. Hans försvarare var dock i hälarna så han valde att stanna upp, vänta bort backen och placera in 4-2-målet som också blev matchens sista.

 

Vem var hetast? Det vore väldigt märkligt att utse någon annan än Niko Djurdjic i och med att han stod för tre mål och en assist i 4-2-segern. Ganska klar seger bara på siffrorna. Vill man lyfta någon annan kan Sander Svendsen förtjäna ett omnämnande. Han har sett pigg ut hela veckan och i internmatchen var han också het. Utöver assisten bjöd han på mycket energi och fart och var delaktig i mycket positivt.

 

Dagens smäll? Några riktiga pärlor delades faktiskt inte ut. Inte för att matchen var överdrivet snäll utan för att reglerna följdes helt okej. “En lättdömd match”, konstaterade huvuddomare Björklund efteråt. Även om vissa frågetecken kan sättas efter hans assisterande domare Piñones-Arce och Billborn. Huruvida alla målen verkligen var onside och kanske framför allt huruvida Niko verkligen var offside när han spelade fram Sanders mål är något nog hade debatterats friskt om det här hade varit en tävlingsmatch. Nu fanns dock inget VAR att tillgå på träningsplanen och kanske är det som målvaktstränare Mille konstaterade från bänken: “Det är väl bra att domsluten inte är 100 procent hela tiden, så grabbarna får lära sig att bara köra och inte gnälla”. 

ANNONSER

Comments

comments